Dvoboj 13. kroga v 3. SNL center bo odigran v Zagorju, kjer še neporaženi domačin pričakuje drugouvrščeni Bled. Gorenjci so dobro krenili v sezono, vendar so v zadnjih dveh krogih izgubili in remizirali ter prvo mesto na lestvici prepustili Zagorjanom. Zasavci bi si z zmago že zagotovili naslov jesenskega prvaka, vendar je zadnje gostovanje v Zagorju pripadlo gostom in gotovo bodo Gorenjci vse sile usmerili v lov na deseto zmago v sezoni.


V Kranju se bosta pomerila domača Sava in gostje z Dolenjske, z zadnjim gostovanjem v letošnjem letu bodo opravili nogometaši Grosuplja. Z dobro popotnico prihajajo Grosupeljčani, saj so na zadnjih dveh tekmah premagali Bohinj in Arne Tabor 69. Medtem ko je Sava z remijem v Ljubljani v prešnjem krogu prekinila serijo štirih porazov.

Gorenjski dvoboj bo odigran na Jesenicah, kjer bodo rdeči gostili petouvrščene Šenčurjane. Na petih letošnjih domačih tekmah so Jeseničani izgubili samo enkrat, na zadnjem domačem pa so uspeli premagati Bled. Gostje so v pozitivni seriji treh zmag, kar jih je znova dvignilo v zgornji del lestvice. Jesenice so v prešnjem krogu poražene v Podzemlju, s čimer je Kolpa prekinila njihov niz zmag. Nazadnje sta se moštvi pomerili v sezoni 2003/04, na obeh tekmah pa so minimalno zmago slavili gostje srečanja.

Nogometaši Arne Tabor 69 bodo za stik z vrhom zmago lovili na gostovanju pri Lescah, ki še kot edino moštvo ni uspelo vpisati zmage. Nasprotnika bosta odigrala prvo uradno srečanje v katerem od ligaških tekmovanj.

Srečanje nasprotnikov iz spodnjega dela lestvice bo odigran v Bohinju, kamor se bo odpravilo Kočevje. Po nove točke se nasprotnika odpravljata po seriji štirih zaporednih porazov. Gorenjci so na gostovanju pri Zagorju imeli nemalo težav s sestavo moštva, saj se je v Zagorje odpravilo zgolj deset nogometašev. Kočevje bi ob morebitnem porazu še naprej zasedalo mesto višje na prvenstveni lestvici, saj so do sedaj osovjili štiri točke več od tokratnih nasprotnikov.

Z večerno tekmo bosta sobotni del 13. kroga zaključila Ivančna Gorica in Rudar iz Trbovelj. Dolenjci bodo želeli popraviti vtis z zadnjega gostovanja pri Šenčurju, kjer so bili poraženi z visokih 7:0. Zasavci se počasi prebujajo in so z dvema zaporednima zmagama prispeli do desetega mesta, premagati so uspeli Lesce in Savo.

V nedeljo bosta predzadnji jesenski krog zaključila Komenda, ki svoje domače tekme tradicionalno igra ob nedeljah in Kolpa. Belokranjce čaka novo izjemno težko gostovanje, saj je Komenda doma zelo prepričljiva, izgubili so zgolj proti Zagorjanom, Kolpa pa je uspela zmagati na gostovanju v Kranju in Bohinju. V lanski sezoni je v Komendi zmaga po preobratu ostala v domačih rokah, v Podzemlju pa sta nasprotnika remizirala.   

 

Tekme 13. kroga 3. SNL – center:

Zagorje : Bled Hirter

Sava Kranj : Brinje Grosuplje

Šobec Lesce : Arne Tabor 69

SIJ Acroni Jesenice : Tinex Šenčur

Bohinj : Kočevje (vse sobota, 14:00)

Ivančna Gorica : Rudar Trbovlje (sobota, 20:00)

Komenda : Kolpa (nedelja, 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…