Tekmovalni spored v 3. SNL center bo ta teden precej razgiban. Že danes bo odigrana zaostala tekma 22. kroga med Jevnico in Ivančno Gorico, v četrtek pa se s tekmama vodilnih moštev pričenja 24. krog.


Jevnica bo v zaostali tekmi gostila Ivančno Gorico, forma katere v pomladanskem delu precej niha, saj je vsaki zmagi sledil poraz. Dolenjcem je po jesenskem delu še dobro kazalo tudi v boju za napredovanje, a so po porazu s Šenčurjem dokončno izgubili vse možnosti. Jevnica tudi spomladi ni našla poti z zadnjega mesta prvenstvene lestvice.

V četrtek bosta tekmi 24. kroga odigrali vodilni moštvi, Bravo bo doma gostil Zagorje, medtem ko bo Ilirija gostovala v Kranju. Na vrhu že nekaj časa ni prišlo do sprememb, tudi po tem krogu bo na vrhu ostal Bravo, ki mu sledi Ilirija. Zeleno-beli so jeseni Savo premagali s 3:0, Bravo pa je v Zagorju prišel do točke deset minut pred koncem srečanja. Sava in Zagorje bosta nastopila nekoliko manj obremenjena in pred koncem sezone se lahko zgodi tudi kakšno presenečenje, Bravo pa bi z zmago že potrdil drugoligaško vstopnico.

Grosuplje bo svojo tekmo znova odigralo v petek, odpravili se bodo k šestouvrščenemu Šenčurju. Dolenjci so trenutno na devetem mestu lestvice, a imajo pred Kolpo, ki je dve mesti nižje, zgolj dve točki prednosti. Prvi medsebojni dvoboj je z 1:5 dobil Šenčur, vendar je Grosuplje v nadaljevanju sezone prikazalo nekoliko boljše predstave, lovijo pa tudi pomembne točke v boju za obstanek.

V soboto bodo na sporedu še tri tekme, tretji Bled bo gostil Komendo, Ivančna Gorica se odpravlja še na eno gostovanja, tokrat v Lesce, Jevnica pa se bo pomerila z Rudarjem. Bled bo na svojem igrišču še naprej lovil točke za stik z vodilnima ljubljanskima kluboma, Lesce in Rudar pa točke za obstanek med tretjeligaši. Blejci so nanizali štiri zaporedne zmage, Komendo po porazu z Bravom čaka še en dvoboj z moštvom z vrha.  

Lesce so se spomladi prebudile in napredovale do desetega mesta, za ohranitev položaja na tabeli pa bodo morali Ivančni Gorici vrniti za visok poraz v jesenskem delu prvenstvo, ko so izgubili s kar 5:0. V letošnjem letu so Lesce doma izgubile zgolj proti moštvom z Gorenjske, boljša sta bila Bled in Šenčur. Pred Rudarjem je še eno izjemno pomembno srečanje, v prejšnjem krogu, ko so se pomerili z neposrednim konkurentom za obstanek, so v izdihljajih srečanja s Kolpo le iztržili točko. Jeseni so Zasavci slavili zmago z 2:0, kar si zagotovo želijo ponoviti tudi na gostovanju v Jevnici.     

V nedeljo bo v Podzemlju pri Kolpi gostovalo Velesovo, nasprotnika ob koncu tekmovanja lovita točke za obstanek. Kolpa ima manjšo prednost pred Gorenjci, vendar bi se v primeru zmage gostov točkovno izenačili z Belokranjci. Pred nami so še zadnji trije krogi, v katerih ne bo manjkalo tako boja za sam vrh kot tudi za obstanek.

Zaostala tekma 22. kroga 3. SNL center:
JEVNICA : IVANČNA GORICA (v sredo, ob 17:30)

Pari 24. kroga 3. SNL center:
SAVA KRANJ : ILIRIJA
AŠK BRAVO : ZAGORJE (obe v četrtek, ob 17:30)
TINEX ŠENČUR : BRINJE GROSUPLJE (v petek, ob 19:00)
BLED HIRTER : KOMENDA (v soboto, ob 14:30)
ŠOBEC LESCE : IVANČNA GORICA
JEVNICA : RUDAR TRBOVLJE (obe v soboto, ob 17:30)
KOLPA : VELESOVO (v nedeljo, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…