Tekmovalni spored v 3. SNL center bo ta teden precej razgiban. Že danes bo odigrana zaostala tekma 22. kroga med Jevnico in Ivančno Gorico, v četrtek pa se s tekmama vodilnih moštev pričenja 24. krog.


Jevnica bo v zaostali tekmi gostila Ivančno Gorico, forma katere v pomladanskem delu precej niha, saj je vsaki zmagi sledil poraz. Dolenjcem je po jesenskem delu še dobro kazalo tudi v boju za napredovanje, a so po porazu s Šenčurjem dokončno izgubili vse možnosti. Jevnica tudi spomladi ni našla poti z zadnjega mesta prvenstvene lestvice.

V četrtek bosta tekmi 24. kroga odigrali vodilni moštvi, Bravo bo doma gostil Zagorje, medtem ko bo Ilirija gostovala v Kranju. Na vrhu že nekaj časa ni prišlo do sprememb, tudi po tem krogu bo na vrhu ostal Bravo, ki mu sledi Ilirija. Zeleno-beli so jeseni Savo premagali s 3:0, Bravo pa je v Zagorju prišel do točke deset minut pred koncem srečanja. Sava in Zagorje bosta nastopila nekoliko manj obremenjena in pred koncem sezone se lahko zgodi tudi kakšno presenečenje, Bravo pa bi z zmago že potrdil drugoligaško vstopnico.

Grosuplje bo svojo tekmo znova odigralo v petek, odpravili se bodo k šestouvrščenemu Šenčurju. Dolenjci so trenutno na devetem mestu lestvice, a imajo pred Kolpo, ki je dve mesti nižje, zgolj dve točki prednosti. Prvi medsebojni dvoboj je z 1:5 dobil Šenčur, vendar je Grosuplje v nadaljevanju sezone prikazalo nekoliko boljše predstave, lovijo pa tudi pomembne točke v boju za obstanek.

V soboto bodo na sporedu še tri tekme, tretji Bled bo gostil Komendo, Ivančna Gorica se odpravlja še na eno gostovanja, tokrat v Lesce, Jevnica pa se bo pomerila z Rudarjem. Bled bo na svojem igrišču še naprej lovil točke za stik z vodilnima ljubljanskima kluboma, Lesce in Rudar pa točke za obstanek med tretjeligaši. Blejci so nanizali štiri zaporedne zmage, Komendo po porazu z Bravom čaka še en dvoboj z moštvom z vrha.  

Lesce so se spomladi prebudile in napredovale do desetega mesta, za ohranitev položaja na tabeli pa bodo morali Ivančni Gorici vrniti za visok poraz v jesenskem delu prvenstvo, ko so izgubili s kar 5:0. V letošnjem letu so Lesce doma izgubile zgolj proti moštvom z Gorenjske, boljša sta bila Bled in Šenčur. Pred Rudarjem je še eno izjemno pomembno srečanje, v prejšnjem krogu, ko so se pomerili z neposrednim konkurentom za obstanek, so v izdihljajih srečanja s Kolpo le iztržili točko. Jeseni so Zasavci slavili zmago z 2:0, kar si zagotovo želijo ponoviti tudi na gostovanju v Jevnici.     

V nedeljo bo v Podzemlju pri Kolpi gostovalo Velesovo, nasprotnika ob koncu tekmovanja lovita točke za obstanek. Kolpa ima manjšo prednost pred Gorenjci, vendar bi se v primeru zmage gostov točkovno izenačili z Belokranjci. Pred nami so še zadnji trije krogi, v katerih ne bo manjkalo tako boja za sam vrh kot tudi za obstanek.

Zaostala tekma 22. kroga 3. SNL center:
JEVNICA : IVANČNA GORICA (v sredo, ob 17:30)

Pari 24. kroga 3. SNL center:
SAVA KRANJ : ILIRIJA
AŠK BRAVO : ZAGORJE (obe v četrtek, ob 17:30)
TINEX ŠENČUR : BRINJE GROSUPLJE (v petek, ob 19:00)
BLED HIRTER : KOMENDA (v soboto, ob 14:30)
ŠOBEC LESCE : IVANČNA GORICA
JEVNICA : RUDAR TRBOVLJE (obe v soboto, ob 17:30)
KOLPA : VELESOVO (v nedeljo, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…