Z nogometnim plesom nadaljujejo tudi klubi 3. SNL center, a tokratni vikend ne bo ponudil izrazitejšega derbija. Vodilno trojico čakajo dvoboji s tekmeci iz spodnjega dela lestvice, na papirju najzahtevnejša naloga pa čaka Ilirijo, ki bo gostovala v Grosupljem.


V soboto bosta 16. krog prvenstva v Športnem parku Bledec odprla Bled in Kolpa. Gorenjci so odločno krenili v lov na vrh in v obeh pomladanskih tekmah vpisali zmagi. V zaostali tekmi so premagali sosednje Lesce, v prejšnjem krogu pa so tri točke osvojili v Šenčurju in so še naprej na tretjem mestu lestvice. Kolpa je začela nekoliko slabše, vendarle jim je v prvem krogu nasproti stal eden od favoritov za osvojitev naslova, ljubljanski Bravo. Belokranjci so doživeli še peti zaporedni poraz, kljub temu so si nekaj zaloge nabrali že v jesenskem delu in so trenutno na desetem mestu. V jesenskem delu je v Podzemlju Bled slavil z minimalnih 0:1.

V soboto se bosta v Lescah pomerila istoimenovani domači klub in Šenčur. Med tednom je Šenčur doživel visok poraz v obračunu z Bravom in morda že zapravil možnost za preboj v 2. SNL, saj že za petouvrščenim Zagorjem zaostaja za sedem točk. Lesce so v prejšnjem krogu le prišle do zmage in zadnje mesto prepustile Jevnici. Vodilna Ilirija se odpravlja na Dolenjsko, kjer jih bo gostilo Grosuplje. Ljubljančane čaka vse prej kot lahko delo, saj je Grosuplje že na tekmi z Ivančno Gorico pokazalo, da se kljub dvema igralcema manj lahko kosa z ekipami z vrha lestvice. Ilirijani so z minimalno zmago v prejšnjem krogu zadržali vodilni položaj, medtem ko je Grosuplje po porazu padlo na deveto mesto. Dvoboj spodnjega dela lestvice bo odigran v Velesovem, kamor se pod vodstvom novega trenerja Miloša Hudarina odpravlja trboveljski Rudar. Moštvi dvoboj pričakujeta po dveh zaporednih porazih, vsaka novo pridobljena točka bo pomembna v boju za obstanek v ligi. Na prvem srečanju sta si nasprotnika razdelila po točko, Velesovo pa ima dve točki več kot Rudar.

V nedeljo bosta odigrani dve srečanji, v Zagorju bo gostovala Sava, v Komendi pa Ivančna Gorica. Sava je prvem spomladanskem krogu gostila Komendo, dvoboj pa se je zaključil brez zmagovalca in zadetkov. Ivančna Gorica je slavila v lokalnem obračunu z Grosupeljčani in zadržala četrto mesto. Na prvi tekmi s Komendo so Dolenjci na svojem igrišču slavili z rezultatom 4:2. Kranjsko Savo čaka težko gostovanje, saj Zagorjani na zadnjih šestih tekmah niso izgubili, kljub nasprotnikom iz zgornjega doma prvenstva. Po poškodbi se je v vrste Zagorja že vrnil najboljši klubski strelec Ivica Perić, na prejšnji tekmi je dobil priložnost v zadnjih desetih minutah.

Zadnja tekma 16. kroga bo v torek odigrana v Ljubljani, kjer se bosta pomerila Bravo in Jevnica. Bravo je pokazal moč na zadnjem srečanju, ko je Šenčurju zabil kar sedem zadetkov. Jevnica je trenutno na zadnjem mestu in vse drugo kot zmaga domačinov bi bilo veliko presenečenje. 

Tekme 16. kroga 3. SNL center:
BLED HIRTER : KOLPA (sobota, ob 15:00)
ŠOBEC LESCE : TINEX ŠENČUR
BRINJE GROSUPLJE : ILIRIJA
VELESOVO : RUDAR TRBOVLJE (vse sobota, ob 16:00)
ZAGORJE : SAVA KRANJ
KOMENDA : IVANČNA GORICA (obe nedelja, 16:00)
AŠK BRAVO : JEVNICA (torek, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…