Pred prvomajskimi prazniki bo med tednom odigran 21. krog 3. SNL center. Vodilni ljubljanski dvojec se bo tokrat meril z gorenjskima nasprotnikoma. Vodilni Bravo gostuje v Velesovem, Ilirija pričakuje Šenčur, medtem ko bodo Blejci gostovali pri Rudarju. Praznično bo v zadnji tekmi kroga, saj bodo v Ivančni Gorici namenu predali pozimi postavljene reflektorje.


Komenda bo na čelu z razpoloženim Vladanom Petrovićem, ki je na zadnjih dve srečanjih nasprotnikovo mrežo zatresel petkrat, pričakala spomladi razigrane Lesce. Leščani so s serijo pozitivnih rezultatov skočili na 11. mesto in se resno pogledujejo z obstankom med tretjeligaško druščino. Komenda je v tem trenutku na varnem sedmem mestu, vendar si bo za obstanek zagotovo potrebno priigrati še nekaj točk. Na Dolenjskem, natančneje v Grosuplju, bo gostovalo petouvrščeno Zagorje, ki je že izpadlo iz borbe za vrh lestvice. Grosuplje so s 23 osvojenimi točkami na osmem mestu, a Lesce za njimi zaostajajo le še štiri točke. Dolenjci so v zadnjih tednih pokazali odlične predstave, vendar jim je ob zaključkih tekem zmanjkalo nekaj sreče.

Vodilni Bravo se odpravlja na gostovanje v Velesovo, kjer bo lovili novo zmago za ohranitev prednosti pred zasledovalci. Gorenjci se nahajajo v coni za izpad, a bodo strelsko razpoloženi Ljubljančani, ki so slavili tudi pod vodstvom novega stratega Grabića, sledili svojemu cilju in iskali 16. zmago sezone. Bravo si je po zmagi v prejšnjem krogu ter remiju Bleda in Ilirije priigral že pet točk prednosti. Zanimivo srečanje nas čaka tudi v Trbovljah, kjer domači Rudar pričakuje tretjeuvrščeni Bled. Gostje so še naprej v igri za osvojitev želenega drugega mesta, ki bi jih popeljal v višji rang tekmovanja, saj za Ilirijo zaostajajo vsega dve točki. Rudar je po zmagi v zasavskem derbiju doživel dva poraza ter zdrsnil na 12. mesto. Prva tekma se je končala z zmago Bleda, oba zadetka je dosegel Čamdžić.

Ilirijo čaka še eno zahtevno srečanje, po tekmi z Bravom in Bledom na svojem igrišču pričakuje neugodni Šenčur. Ljubljančani so na zadnjih dveh derbijih ostali nepremagani in obakrat osvojili po točko, medtem ko so Šenčurjani letos že znali prekrižati načrte favoritom. Ilirija bo morala kljub zmagi na prvi medsebojni tekmi s 3:1v srečanje vstopiti z nekaj previdnosti.. Gorenjci so na šestem mestu in brez vseh možnosti za sam vrh, njihov nasprotnik pa skuša ujeti vodilni Bravo oziroma vsaj ohraniti trenutni položaj in napredovati v višji rang tekmovanja. Sava bo gostila zadnjo Jevnico, kar bo pomemben dvoboj za oba nasprotnika, ki se borita za obstanek. Jevnica je z eno nogo že med izpadlimi moštvi, a si je z zmago proti Kolpi povrnila nekaj upanja, saj za desetim mestom zaostaja devet točk. Jeseni sta se nasprotnika razšla z delitvijo točk in končnim izidom 1:1.

Spored 21. kroga se bo s svečano otvoritvijo reflektorjev bo ob 20. uri zaključil v Ivančni Gorici. Dolenjci, ki bodo gostili Kolpo, bodo izkoristili večerni termin in pokazali pridobitev med zimskim premorom. Ivančna Gorica je bila do prejšnjega kroga v igri za vodilni mesti, vendar si je po porazu v Šenčurju možnosti precej zmanjšala, saj za prvim mestom zaostaja že 12 točk. Kolpa je po dveh zaporednih porazih nazadnje premagala Savo in osvojila pomembne točke v boju za obstanek. V Podzemlju se je tekma zaključila brez zmagovalca, oba zadetka sta bila dosežena v drugem polčasu.           

Pari 21. kroga 3. SNL center:
KOMENDA : ŠOBEC LESCE
BRINJE GROSUPLJE : ZAGORJE
VELESOVO : AŠK BRAVO
RUDAR TRBOVLJE : BLED HIRTER
ILIRIJA : TINEX ŠENČUR (vse v sredo, ob 17:00)
SAVA KRANJ : JEVNICA (v sredo, ob 17:30)
IVANČNA GORICA : KOLPA (v sredo, ob 20:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…