Naporen teden v 3. SNL center se bo za večino moštev zaključil v zadnjem vikendu v aprilu, ko nogometaše čaka že tretja preizkušnja v dobrem tednu.


V soboto nas čakata gorenjska dvoboja, v Lescah gostuje kranjska Sava, medtem ko se bo Bled meril z Velesovim. Sava ima pred srečanjem manjšo točkovno prednost, ta pa jim še ne zagotavlja obstanka in lahko pričakujemo izjemen boj za nove točke. Na prvi tekmi so morale Lesce priznati premoč Kranjčanom, mož odločitve je bil Senad Tiganj. Bled bo za ohranitev stika z vrhom lestvice lovil novo zmago, nasprotnik pa pomembne točke za obstanek, saj za desetim mestom zaostaja pet točk.  Z boljšo popotnico v srečanje vstopajo domači, na zadnjih dveh tekmah so vpisali zmago in remi, gostje pa dvakrat izgubili.

Grosuplje čaka nova težka tekma, po porazu z Zagorjem bodo gostovali v Ljubljani pri Bravu. Vodilno moštvo lige dominira, saj je na zadnjih 15 tekmah vpisalo zgolj dva remija in kar 13 zmag. Dolenjci so trenutno na devetem mestu, a jim točkovni izkupiček še ne zagotavlja obstanka. V soboto bo odigrano še srečanje v Zagorju, kjer bodo domači gostili sedmouvrščeno Komendo.  Tekma bo imela predvsem prestižen značaj, saj nasprotnika zasedata mesta v sredini lestvice. Prvi dvoboj v letošnji sezoni je pripadel Komendi, ki je slavila z rezultatom 2:1.

V nedeljo bosta na sporedu še dva obračuna, Kolpa bo gostila Ilirijo, v Šenčurju pa bo gostoval Rudar. Ilirija si je s štirimi remiji nekoliko zakomplicirala položaj na lestvici. Po tem ko so Ljubljančani še jesenski del sezone zaključili na vrhu, jim Bravo pet krogov pred koncem sezone beži pet točk, Bled pa jih lovi z zgolj dvema točkama zaostanka. Kolpa je med tednom izgubila proti Ivančni Gorici, Ljubljančani pa so z 2:0 premagali Šenčur. V boljšem položaju pred obračunom z Rudarjem so tudi Šenčurjani, vendar bodo Trboveljčani na Gorenjskem iskali točke za obstanek, na zadnjih dveh tekmah so namreč ostali brez njih. Tekmo v Trbovljah je v korist Šenčurja z zadetkom v drugem polčasu odločil Anže Dvanajščak. 

V sklopu 22. kroga bo Jevnica gostila Ivančno Gorico, nasprotnika pa se bosta pomerila 10. maja, ob 17.30. 

Tekme 22. kroga 3. SNL center:
ŠOBEC LESCE : SAVA KRANJ
BLED HIRTER : VELESOVO
AŠK BRAVO : BRINJE GROSUPLJE
ZAGORJE : KOMENDA (vse v soboto, ob 17:00)
KOLPA : ILIRIJA
TINEX ŠENČUR : RUDAR TRBOVLJE (obe v nedeljo, ob 17:00)
JEVNICA : IVANČNA GORICA (10. maja, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…