V 3. SNL center nastopa pet gorenjskih ekip, najvišje na lestvici se po jesenskem delu prvenstva nahaja Bled, ki s 27 točkami zaseda tretje mesto in za drugim Bravom zaostaja dve točki. Blejci so vpisali osem zmag, izgubili pa so zgolj dvakrat, premagala sta jih je le Šenčur in Bravo.


S prikazanim in položajem na lestvici je zadovoljen tudi trener Aleš Dolinar: “Lahko rečem, da smo vsi skupaj zadovoljni s položajem na lestvici, saj na začetku nihče ni pričakoval, da bi lahko bil Bled med najboljšimi v ligi. Vsi v klubu smo zelo ambiciozni in skušali bomo vse do konca ostati v boju za sam vrh. Dejstvo je, da je ekipa skupaj še eno leto dlje, še bolj zrela, miselnost je prava, moštveno vzdušje je odlično in mislim, da nam s fanti in s pomočnikom trenerja Grujom Ristićem uspeva veliko delo.”

“S tekmo manj smo na tretjem mestu, kljub temu da nismo premagali niti ene od ekip, ki zasedajo prvih šest mest. Tudi temu bo potrebno posvetiti pozornost, če bomo hoteli krojiti sam vrh. Nekaj pomanjkljivosti v kadru smo zagotovo imeli, saj smo celoten jesenski del prvenstva odigrali tako rekoč s štirinajstimi igralci. Vsi upamo na enako ali še boljšo drugo polovico sezone,” je s pričakovanji za nadaljevanje zaključil trener Gorenjcev.

Moštvo Bleda je s treningi pričelo sredi januarja, del priprav pa so pred dnevi opravili tudi v Umagu. Ključni igralci jesenskega dela bodo v dresu Bleda igrali tudi v pomladanskem delu, ekipi pa so se pridružili še Rok Grašič, ki je v mlajših selekcijah nastopal za kranjski Triglav, Jure Križaj in Dario Nikić iz kranjske Save, ter 24-letni Japonec Sase Tatsuya, ki je okrepil obrambno vrsto.

Blejci so v pripravah na nadaljevanje sezone odigrali že nekaj pripravljalnih srečanj, ob porazu s Triglavom pa se lahko pohvalijo s skalpom drugega kranjskega drugoligaša, saj so Zarico ugnali z izidom 3:2. Dolinarjeva četa je sicer ugnala še Interblock, po vrnitvi s priprav v Umagu, kjer so Gorenjci remizirali z avstrijskim Tondachom, pa je Bled remiziral z Vipavo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…