V 3. SNL center bodo 20. krog odprli že v petkovem večeru. Ivančno Gorico čaka pomembno gostovanje pri Šenčurjanih, ki imajo za igranje domačih tekem rezervirane petkove večere. Šenčur je v prejšnjem krogu gostoval pri sosednjem Kranju in iztržil točko, Dolenjci pa so bili uspešni na domačih tleh, saj so z visokih 4:1 odpravili tretjeuvrščeni Bled. Prvo srečanje je v korist Gorenjcev z dvema zadetkoma odločil Jure Zupančič.


Zagorje bo v soboto skušalo popraviti vtis z zasavskega derbija in priti do novih točk. V Zasavje z z dobro popotnico prihaja Velesovo, ki je v zadnjem krogu prišlo do prve pomladanske zmage, z 2:0 je premagalo Komendo. Gorenjci so na lestvici precej nižje od sobotnega nasprotnika, a v boju za obstanek lovijo pomembne točke. Dvoboj spodnjega dela lestvica bosta v Lescah odigrala istoimenski domači klub in Jevnica. Lesce bodo v srečanje vstopili v vlogi rahlega favorita, saj so spomladi izgubili zgolj enkrat. Tudi Jevnica še ni rekla zadnje besede, saj za desetem mestom zaostaja šest točk in imajo po zmagi v prejšnjem krogu tudi realne možnost za obstanek v 3. SNL.

Vodilni Bravo bo v soboto gostil trboveljski Rudar in z novo zmago skušal priti do šestih točk prednosti pred Ilirijo, ki pa bo svojo tekmo odigrala v nedeljo. Ravno Ilirija je v prejšnjem krogu prekinila niz zmag Brava. Zasavci so po zmagi v zasavskem derbiju med tednom izgubili v Komendi. Rudarju bo pomembna vsaka osvojena točka, kljub temu pa je težko pričakovati, da bodo točke osvojili na gostovanju v Ljubljani. V Podzemlju bo pri Kolpi gostovala Sava in lovila tri točke proti neposrednemu konkurentu v boju za obstanek v ligi. Kolpa je zadnjo domačo tekmo odigrala v začetku aprila in premagala Šenčur. Kranjčani so tudi v nadaljevanju prvenstva precej nepredvidljivi, spomladi so osvojili pet točk in v tekmo vstopajo s prednostjo štirih točk.

Derbi kroga bo odigran na Bledu, kjer bo gostovala Ilirija. To bo dvoboj drugo in tretjeurščenega moštva 3. SNL center. Ljubljančane čaka še druga zahtevna preizkušnja v nizu, po tem ko so v prejšnjem krogu remizirali z Bravom. Bled je s porazom v Ivančni izpustil priložnost, da bi na drugem mestu prehitel ravno Ilirijo, za katero Blejci zaostajajo dve točki. Da sta nasprotniak precej izenačena, je pokazalo tudi prvo medsebojno srečanje, ki se je končalo brez zmagovalca, z rezultatom 1:1.

V nedeljo bo odigrano še srečanje med Komendo in Grosupljem, domači pa bodo igrali še drugo tekmo zapored na svojem igrišču. Prvo medsebojno srečanje se je končalo brez zadetkov. Komenda je po zmagi nad Rudarjem prehitela prav Dolenjce in ima pred tokratnim tekmecem tri točke prednosti.

Pari 20. kroga 3. SNL center:
TINEX ŠENČUR : IVANČNA GORICA (v petek, ob 19:00)
ZAGORJE : VELESOVO (v soboto, ob 16:00)
ŠOBEC LESCE : JEVNICA
AŠK BRAVO : RUDAR TRBOVLJE (obe v soboto, ob 17:00)
BLED HIRTER : ILIRIJA
KOLPA : SAVA KRANJ
KOMENDA : BRINJE GROSUPLJE (vse v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…