Na visokem tretjem mestu 3. SNL center se zasluženo nahaja Kolpa. Belokranjci so se jeseni odlično znašli na domačem igrišču na Podzemlju, kjer so doživeli vsega en poraz pa še tega proti vodilnemu moštvu lige Ivančni Gorici.


Trener Robert Filak po odlični polsezoni ne skriva zadovoljstva. “V jesenskem delu smo z izkupičkom točk in tretjim mestom dosegli več od pričakovanj, ki smo jih imeli pred samo sezono. Zaostali smo le za Ivančno Gorico in Ilirijo, ki sta tudi glavna favorita za osvojitev prvega mesta, ki vodi v kvalifikacije za drugo ligo.” V ekipi ni izrazitega strelca, trije najboljši strelci, Darjan Spudić, Žiga Kočevar in Jože Pezdirc, so skupaj dosegli trinajst od skupno dvajsetih zadetkov. Pomanjkljivosti pa skušajo nadoknaditi tudi kompaktnostjo in mladostjo. S pripravami na spomladanski del sezone so Belokranjci pričeli konec januarja, uprava kluba jim je omogočila, da dvakrat tedensko trenirajo tudi ob poznejših urah, na igrišču z umetno travnato površino v Črnomlju. V pripravljalnem obdobju bodo odigrali tudi sedem ali osem pripravljalnih tekem in na ta način poskusili uigravati moštvo, saj se nekateri zaradi šolskih in službenih obveznosti ne morejo udeleževati treningov med tednom. Konec februarja pa se bo moštvo odpravilo na krajše priprave v Umag.

Glede nadaljevanjem sezone trener Filak pravi: “Pričakujem, da ekipa ostane vsaj na tem nivoju. V drugem delu bomo poskušali ohraniti stabilnost in kontinuiranost, ki smo jo imeli v jesenskem delu. Naš cilj v tem trenutku je ostati v vrhu tretje lige, kar pomeni uvrstitev do četrtega mesta.” V prestopnem roku sta moštvo zapustila Aleš Mušič, ki bo kariero nadaljeval v Beli krajini, in Metod Totter, ki bo s svojimi izkušnjami v boju za obstanek skušal pomagati Medvodam. Okrepili so se z Gregorjem Žugljem, nekdanjim članom Bele krajine in Krke, ki je nazadnje igral pri avstrijskem nižjeligašu, znova se je po vrnitvi iz tujine aktiviral tudi Jernej Štukelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…