Po lanskem osvojenem naslovu prvaka Primorske članske lige čaka letos Koprčane igranje v 3. SNL zahod. Koprčani so v lanski sezoni na 23 srečanjih 21 krat slavili in ob tem še dvakrat remizirali. Še en podatek iz lanske sezone Koprčanov je fascinanten, na 23 srečanjih so nasprotnikovo mrežo zatresli kar 118 krat, ob tem pa prejeli le 2 zadetka.


Tudi v letošnjo sezono so Koprčani vstopili izjemno in v sredinem pokalnem tekmovanju dodobra napolnili mrežo Jesenic. Na sredini pokalni tekmi je blestel Jaka Štromajer, ki je zadel kar petkrat.

V Koprskem taboru so bili med poletnim prestopnim rokom precej dejavni. Klub so zapustili Alen Beganović, Aleksander Gavrić, Antonio Lebar, Stjepan Plazonja in Miojica Stojadinović. Medtem pa bo dres obalnega tretjeligaša v novi sezoni  nosila kar osmerica novincev: Damir Hadžić (Kras Repen), Stipe Vrdoljak, Edi Baša (NK Novigrad), Kristijan Glaveš (ASD Edmondo Brian), Ajdis Ajkić (NK Interblock), Igor Bukara (Triglav Kranj), Tine Tramte (Jezero Medvode) in Nedeljko Kovačević (Kustošija Zagreb).

V vodstvo kluba so s pripravami na novo sezono zadovoljni, saj so potekale v skladu s pričakovanji. Fantje so dobro trenirali n odigrali 8 prijateljskih srečanj. Med njimi sta bila dva naprstnika zvenečih imen, SPAL in AL Ain FC, kjer so Koprčani pustili soliden vtis.

Po besedah predsednika Kopra Valterja Valenčiča je osnovni cilj znan: »Vrniti Koper kamor spada. V skladu s tem želimo letos osvojiti 3. SNL zahod in se preko kvalifikacij uvrstiti v 2. slovensko nogometno ligo. Prav tako so naši cilji povezani s kar se da dobro uvrstitvijo v Pokalu Slovenije.«

Koprčani bodo prvo prvenstveno srečanje odigrali v Ajdovščini to soboto. V Koprskem taboru se zavedajo, da je prva tekma v prvenstvu zelo težka. In kot poudarja Valenčič nasprotnika spoštujejo: »Nasprotnika spoštujemo, vendar bomo poskušali s svojo igro tekmo zapeljati na naš mlin. S pravim pristopom in željo bi morale tri točke odpotovati v Koper.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …