Že v petek je Polana doma pred svojimi gledalci pričakovano vknjižila tri točke proti Radgoni. Dobrih dvesto gledalcev je videlo še trinajsto prvenstveno zmago, za katero je že v 8. minuti poskrbel kapetan domačih Rok Vori, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Vse do konca srečanja je Polana minimalno prednost zadržala, ter se veselila treh točk, s katerimi ostajajo na četrtem mestu, Radgona ostaja zadnja.


V derbiju kroga sta se pomerila Veržej in Ljutomer, dobrih sto petdeset gledalcev pa je videlo zmago svojih ljubljencev. Veržej je srečanje pričel imenitno in že v 10. minuti povedel, ko je zadel Miha Kušnik. Veržejci so prednost povišali v dobrih deset minut pred odhodom na odmor, ko je Uroša Mlinariča premagal Mićo Lugonjić. V drugi del so boljše vstopili Ljutomerčani, ter rezultat znižali v 57. minuti, ko je zadel Mario Skuhala. Po zadetkih pa je sledilo »kartoniranje« glavnega sodnika srečanja, ki je naprej predčasno pod prho poslal vezista gostov Miho Rakovca. V 82. minuti so Ljutomerčani ostali še brez Tilna Semenića, tik pred koncem srečanja pa je še drugič na srečanju rumeni karton prejel domači igralec Filip Vinter. Veržej kljub trem točkam ostaja na petem mestu, Ljutomer na tretjem a se je prednost pred vodilnim dvojcem povečala na šest točk.  

Do nove pomembne zmage so prišli nogometaši vodilnih Odrancev, ki so slavili v Turnišču. Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v nadaljevanju. Odrančani so povedli v 68. minuti, ko je domačega vratarja Bojana Ciguta premagal Aleksander Jerebic. Sledila je infarktna končnica srečanja, najprej so tik ob izteku srečanja rezultat izenačili gostitelji ko je za izenačenje najstrožjo kazen realiziral Aleksander Koren. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je na sceno stopil prvi strelec Odrančanov David Vinkovič, ter tako Odrancem priigral še petnajsto prvenstveno zmago.

Nogometaši Grada so zanesljivo v gosteh odpravili Črenšovce v gosteh. Gostje so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je za vodstvo zadel Dejan Belna. V 64. minuti so gostje povečali, ko je zadel Damir Fujs. Končni rezultat je tik pred iztekom srečanja postavil Kevin Poredoš. Grad z novo zmago ostaja z enakim točkovnim izkupičkom kot Odranci. Črenšovci kljub porazu ostajajo na šestem.

V Kuzmi sta se pomerila domači Tromejnik in Hotiza. V derbiju dna lestvice po devetdesetih minutah ni dalo zmagovalca. Srečanje so sicer imenitno pričeli gostje, ki so povedli že v 4. minuti, ko je zadel Roland Polareczki. Točko Tromejniku je v končnici srečanja priigral Szabolcs Andrejek.

 

Rezultati 22. kroga 3. SNL vzhod:

Polana : Radgona 1:0 (1:0)

200; Vori 8`-11m

Veržej : Avto Rajh Ljutomer 2:1 (2:0)

150; Kušnik 10`, Lugonjić 36`; Skuhala 57`

RK: Vinter 90` – Veržej; Rakovec 70`, Semenič 82` – oba Avto Rajh Ljutomer

Turnišče : Odranci 1:2 (0:0)

70; Koren 90`-11m; Jerebic 68`, Vinkovič 91`

RK: Kalamar 91`

Črenšovci : Grad 0:3 (0:1)

50; Belna 44`, Fujs 64`, Poredoš 89`

Tromejnik – Kuzma : Hotiza 1:1 (0:1)

70; Andrejek 85`; Polareczki 4`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…