Tudi v severni skupini 3. SNL skupine se pričenja druga tretjina prvenstva. Vodilno Šmartno bo doma gostilo ekipo Dravograda, ki trenutno zaseda sedmo mesto na lestvici. Šmartno ne pozna poraza že od 3. kroga ko je nazadnje doma priznalo premoč Vidmu, nazadnje so nogometaši Šmartnega doma visoko slavili proti Pohorju. Medtem so Dravograjčani po dveh porazih pretekli vikend v Rogatcu le uspeli priti do treh točk. Korošci se zagotovo odpravljajo v Šmartno z željo po maščevanju za uvodni poraz, ko so nogometaši Šmartnega v Dravogradu slavili kar s 0:6. Se bodo Korošci oddolžili Šmartnemu, ter mu prizadejali šele drugi letošnji poraz?


Zelo zanimivo bo tudi v Zrečah, kjer se bosta v derbiju Dravinjske doline pomirila domače Zreče in konjiška Dravinja. Srečanje šeste in devete ekipe na lestvici ločita zgolj dve točki. Uvodni obračun v Slovenskih Konjicah so dobili nogometaši Zreč, ki se trenutno nahajajo v boljši formi, kot Konjičani, ki so v seriji kar treh zaporednih porazov. A vendarle gre za derbi, kjer bo zraven dnevne forme odločalo še več drugih dejavnikov. Konjičani bodo zagotovo naredili, vse da se Zrečanom oddolžijo za uvodni poraz v sezoni, jim bo uspelo?

Nogometaši Bistrice bodo doma gostili ekipo Pesnice. Bistričani, ki se nahajajo na tretjem mestu lestvice, so v seriji treh zaporednih zmag, ki je nikakor nočejo končati. Prav v zadnjem krogu so pokazali, veliko mero zrelosti in borbenosti, ko so slavili v gosteh pri Vidmu. Pesničani v zadnjih dveh krogih prav tako niso izgubili, nazadnje so v gosteh remizirali z Zrečami. Tokrat pa jih čaka zelo zahtevna naloga, da bi se iz Slovenske Bistrice vrnili z tremi točkami. Uvodni obračun v letošnji sezoni so zanesljivo dobili Bistričani.

V Rogatcu bo domači Mons Claudius gostil Videm. Monsi so po seriji štirih tekem brez poraza, pretekli teden doma ostali brez točk proti Dravogradu, medtem je Videm po porazu proti Bistrici ostal brez prvega mesta na lestvici. Monsi bodo doma iskali nove točke, ter skušali presenetiti favoriziran Videm, ki pod Donačko goro prihaja v vlogi favoritov. Prvo srečanje letošnje sezone se je končalo s tesno zmago Videmčanov doma, Monsi si zagotovo želijo maščevanja, a bodo morali prikazati letos eno boljših predstav v kolikor ne želijo srečanja končati sklonjenih glav.

Zadnje srečanje 10. kroga bo odigrano v Celju, kjer bo domači Šampion gostil ruško Pohorje. Celjani se nahajajo na četrtem mestu lestvice, nazadnje so doma slavili proti Dravinji, medtem so Rušani še vedno edina ekipa brez zmage v letošnji sezoni. Glede na vsa razmerja, so Celjani izraziti favoriti v srečanju proti Rušanom, a vendarle bodo srečanje morali vzeti resno, da slučajno nebi prišlo do presenečenja.

 

Razpored 10. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 20.10.2018

15:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Tehnotim Pesnica

15:00; Zreče; Zreče : Dravinja

15:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Avto Grubelnik Dravograd

15:00; Rogatec; Mons Claudius : Videm pri Ptuju

17:00; Celje; Šampion : Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…