Tokratni 13. krog v 3. SNL sever se bo pričel z derbijem kroga v Šmartnem ob Paki, kjer bo domače Šmartno gostilo Bistrico. Obe ekipi imata po 12. odigranih krogih popolnoma enak izkupiček, osmih zmag, enega neodločenega rezultata in treh porazov, še večja zanimivost pa je to, da imata obe ekipi tudi povsem enako gol razliko, ki znaša +13. Bistveno bolj učinkoviti so sicer Šmarčani, ki so dosegli 33 zadetkov, v zadnjem času pa blesti predvsem izjemni Fatlind Vezaj, z 10 zadetki tretji strelec prvenstva. Ima pa Bistrica izjemno obrambo, sicer drugo najboljšo v ligi, ki je prejela le 12 zadetkov in ji na vratih poveljuje Jaka Dabanovič. V Šmartnem si lahko obetamo izjemno srečanje, kjer ni izrazitega favorita, kjer bosta zagotovo obe ekipi dali vse od sebe, da prideta do še devete prvenstvene zmage. Uvodno srečanje v Slovenski Bistrici so dobili Šmarčani in tokratni gostitelji bi bili nadvse zadovoljni še z drugo zmago na Bistričani.


Nogometaši Dravograda, ki trenutno zasedajo peto mesto, bodo tokrat doma gostili Pesnico. Korošci, ki so med tednom v zaostali tekmi ugnali Zreče, si želijo novih treh točk, s katerimi bi se ob ugodnem razpletu lahko celo zavihteli na četrto mesto. Med tednom je zablestel Nejc Pečnik in v domačem taboru seveda upajo, da bo s tako učinkovito predstavo nadaljeval tudi to soboto. Medtem so Pesničani po dveh porazih, pretekli vikend le slavili, doma so bili boljši od Pohorja. Koliko velja zmaga iz preteklega vikenda se bo videlo v Dravogradu proti precej resnejšemu tekmecu.  Lahko Žiga Goljat in druščina še drugič v tej sezoni uženejo Korošce?

Mons Claudius bo precej klavrni seriji tokrat gostil ekipo celjskega Šampiona. Zadnja zmaga Monsov sega že pet krogov nazaj, med tem so osvojili le eno točko in nove točke bodo v domačem taboru še kako dobrodošle. Medtem Celjani prihajajo v Rogatec v zelo solidni formi z domačim skalpom vodilnega Vidma iz preteklega tedna. V kolikor sicer varovanci Oskarja Drobneja pod Donačko goro ne bodo odnesli točk, bi bilo vsaj glede na trenutno formo obeh ekip precejšnje presenečenje. Se lahko Monsi maščujejo za visok poraz v začetku prvenstva?

V Rušah bo domače Pohorje gostilo ekipo konjiške Dravinje. Medtem ko v Rušah verjetno že vsi komaj čakajo na konec jesenskega dela, v goste prihaja ekipa, ki je v zadnjem času našla pravo formo in bo proti Pohorju, ki trdno zaseda zadnje mesto lovila še četrto zaporedno prvenstveno zmago. Rušani, ki na svojem računu še vedno nimajo zmage, ponovno čaka težka naloga, Konjičani se sicer nahajajo na »le« šestem mestu, a zadnje predstave so dokaz, da tokrat nesporna vloga favoritov pripada Konjičanom. Že res, da si Pohorci močno želijo točk, a že točka bi bila zagotovo veliko presenečenje.

Edina nedeljska tekma se bo pričela že v dopoldanskem terminu, ko bo Videm doma gostil ekipo Zreč. Videmčani, ki zasedajo vrh lestvice, so pretekli vikend klonili v Celju pri Šamponu. Medem so Zrečani v zadnjem tednu odigrali kar dve tekmi proti Dravogradu, najprej so slavili doma, med tednom pa v zaostali tekmi klonili na Koroškem. Varovanci Roberta Hojnika, kljub porazu pretekli vikend igrajo v letošnji sezoni suvereno, predvsem na domačem igrišču vedno veljajo za favorite in tudi tokrat nebo nič drugače. Videmčani, bodo proti Zrečam napadli že od prve minute, ter lovili še deveto prvenstveno zmago s katero bi ostali na vrhu tudi po 13. krogu. Zrečane pod obronki Haloz čaka izjemno zahtevna naloga, in že točka bi za četo Damjana Flisa bila velik uspeh.

Razpored 13. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 10.11.2018

14:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Kety emmi Bistrica

14:00; Rogatec; Mons Claudius : Šampion

14:00; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Tehnotim Pesnica

14:00; Ruše; Pohorje : Dravinja

Nedelja; 11.11.2018

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Zreče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…