V derbiju 13. kroga v 3. SNL sever sta se v Šmartnem ob Paki domače Šmartno 1928 in Kety emmi Bistrica razšla brez zmagovalcev. Prvi polčas je pripadel Bistričanom, ki so povedli v 39. minuti, ko je domačega vratarja Damirja Mušića premagal Aljaž Polegek. Bistričani so vse do 78. minuti držali minimalno vodstvo, ko je na sceno stopil domači kapetan Tomaž Veler, ki je uspel rezultat izenačiti. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, ekipi sta si razdelili točki, ter ostajajta z enakim številom točk na drugem in tretjem mestu lestvice.


Končno se je zgodilo, bi lahko napisali, naposled so nogometaši ruškega Pohorja vknjižili prvo prvenstveno zmago v jesenskem delu. Rušani so pričeli izjemno in že v 5. minuti povedli, ko je zadel Jan Sredenšek. Toda vodstvo ni trajalo ravno dolgo, saj so dobrih pet minut zatem gostje rezultat izenačili, ko je zadel Žiga Brumec. Tik pred odhodom na odmor pa so Rušani ponovno povedli, za novo vodstvo je poskrbel Andraž Fridrih. V četrti minuti nadaljevanja so Rušani utrdili svoje vodstvo, ko je najstrožjo kazen izkoristil Klemen Žižmond. Dobrih dvajset minut pred koncem srečanja je še drugič na srečanju zadel Andraž Fridrih in Rušani so bili povsem blizu prvi letošnji zmagi, ki sta jo potrdila še Timotej Javornik in Nejc Pečovnik. Konjičani so zdrsnili na sedmo mesto, Rušani kljub trem točkam ostajajo na dnu lestvice.

Za veliko presenečenje so poskrbeli tudi nogometaši Mons Claudiusa, ki so doma ugnali celjski Šampion. Že po slabih dvajsetih minutah igre so povedli Monsi, ko je zadel Žiga Zdovc. Še v prvem delu so Celjani rezultat izenačili, po zadetku Mihe Korošca. V dvanajsti minuti nadaljevanja so Monsi še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo in na koncu za tri točke je zadel Miha Pšajd. Monsi kljub zmagi ostajajo na predzadnjem mestu, Celjani so zdrsnili na peto mesto.

Do nove, pomembne zmage so prišli včeraj nogometaši Dravograda, ki so gostili Pesnico. Ponovno je blestel Nejc Pečnik, ki je že v 4. minuti povedel Korošce v vodstvo, že v 16. minuti pa s svojim drugim zadetkom poskrbel za mirnejše nadelavanje. A sledil je odličen zaključek prvega polčasa gostov, ti so najprej dobrih deset minut pred iztekom polčasa rezultat znižali z zadetkom Domna Kokolja. Tik pred odhodom na odmor pa je zadel Rudolf Martin Kraner. V deveti minuti nadaljevanja so Korošci ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Peter Kogelnik. Le pet minut zatem je Nejc Pečnik s svojim še tretjim zadetkom stvari ponovno postavil na svoje mesto. A dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela so Pesničani ponovno rezultat znižali, še drugič na srečanju je bil natančen Domen Kokolj. Korošci so minimalno prednost zadržali vse do konca, ter se veselili še sedme zmage s katero so se povzpeli na četrto mesto lestvice, Pesnica ostaja na osmem mestu.

V edini nedeljski tekmi sta se na Vidmu pri Ptuju domači Videm in Zreče razšla z delitvijo točk. Nekaj manj kot sto gledalcev ni prišlo na svoj račun, saj sta oba vratarja zaklenila svoja vrata. Videmčani kljub točki ostajajo na čelu lestvice, Zreče so se povzpele na šesto mesto.

Rezultati 13. kroga 3. SNL sever:

Šmartno 1928 : Kety emmi Bistrica 1:1 (0:1)

120; Veler 78`; Polegek 78`

Mons Claudius : Šampion 2:1 (1:1)

70; Zdovc 19`, Pšajd 57`; Korošec 38`

Avto Grubelnik Dravograd : Tehnotim Pesnica 4:3 (2:2)

250; Pečnik 4`, 16`, 59`, Kogelnik 54`; Kokolj 35`, 78`, Kraner 45`

Pohorje : Dravinja 6:1 (2:1)

100; Sredenšek 5`, Fridrih 44`, 70`, Žižmond 49`-11m, Javornik 73`, Pečovnik 88`; Brumec 11`

Videm : Zreče 0:0

80

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grosuplju tretjeligaš ugnal drugoligaša

Priprave in tekme so v polnem teku v vseh klubih na sončni strani Alp. V Grosuplju, kjer d…