Nogometaši vodilne trojice ne popuščajo, tokrat je vodilna trojica prišla do zanesljivih zmag, najvišjo pa so vknjižili prav nogometaši vodilnega Vidma, ki so slavili pri Pesnici. Varovanci Roberta Hojnika so imenitno pričeli srečanje in povedli že v 3. minuti, ko je za vodstvo Videmčanov poskrbel Rok Mohorko. Dobrih petnajst minut zatem je na sceno stopil prvi strelec prvenstva Dominik Božak, ter povišal vodstvo Videmčanov. Po slabe pol ure igre, pa je Dominik Božak s svojim drugim zadeketkom poskrbel za še občutnejšo prednost pred nadaljevanjem srečanja. Izdatno zmago v Pesnici je z svojim drugim zadetkom v 73. minuti potrdil Rok Mohorko. Videmčani tako ostajajo na čelu lestvice zaradi boljše razlike v zadetkih. Pesnica ostaja na osmem mestu.


Nogometaši Šmartnega v Celju niso podlegli Šampionu in se iz zahtevnega gostovanja vračajo s tremi točkami. Dobrih sto gledalcev na stadionu Olimp je videlo zanimivo in dinamično srečanja, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v končnici srečanja. Najprej je osem minut pred iztekom rednega dela srečanja za vodstvo gostov poskrbel David Hrastnik. Pomembno zmago in tri točke je dobrih pet minut zatem potrdil Rok Melavc. Šmartno je sicer drugo mesto prepustilo Bistrici, a z enakim številom točk kot vodilna kluba zaseda tretje mesto, Celjani so zdrsnili na sedmo mesto.

Bistričani so doma pričakovano prišlo do novih treh točk proti nogometašem zadnjeuvrščenega Pohorja. Bistričani so pričeli zelo ofenzivno in že v 3. minuti povedli, ko je mrežo gostov zatresel Nejc Bračko, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Tudi v nadaljevanje so bolj odločno krenili varovanci Primoža Kračuna, ter vodstvo povišali v četrti minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju zadel Nejc Bračko. Končni rezultat je le tri minut zatem postavil Aljaž Polegek. Bistričani so se z novo zmago zaradi boljše gol razlike zavihteli na drugo mesto pred Šmartno, Rušani ostajajo prikovani na dno lestvice.

Da so pozabili na šok iz preteklega kroga so pokazali nogometaši konjiške Dravinje, ki so doma ugnali Dravograd. Konjičani so povedli v 35. minuti igre, ko je mrežo Korošcev zatresel Blaž Brglez. Le štiri minute zatem je prednost Konjičanov povišal Žiga Čakš in poskrbel za izdatnejšo prednost pred nadaljevanjem. Tudi drugi polčas so boljše pričeli Konjičani, ki so prednost povišali v sedmi minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju zadel Blaž Brglez. Dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela je nekaj upanja gostom po preobratu vlil Anže Pešl, a so Konjičani kaj hitro ponovno odgovorili, v 83. minuti je Žiga Čakš s svojim drugim zadetkom dokončno zapečatil usodo Korošcev, ter poskrbel za še šesto zmago Dravinje s katero so se zavihteli na peto mesto. Korošci kljub porazu ostajajo na četrtem mestu lestvice.

Zreče so doma dokaj pričakovano prišle do treh točk proti Monsom. Edini zadetek na srečanju je po dobre pol ure dosegel Jaka Brdnik. Zrečani so z še peto prvenstveno zmago ostali na šestem mestu, Mosni z novim še osmim porazom ostajajo na predzadnjem devetem mestu lestvice.

Rezultati 14. kroga 3. SNL sever:

Kety emmi Bistrica : Pohorje 3:0 (1:0)

150; Bračko 3`, 49`, Polegek 52`

Dravinja : Avto Grubelnik Dravograd 4:1 (2:0)

80; Brglez 35`, 52`, Čakš 39`, 83`; Pešl 78`

Tehnotim Pesnica : Videm pri Ptuju 0:4 (0:3)

100; Mohorko 3`, 73`, Božak 19`, 28`

Zreče : Mons Claudius 1:0 (1:0)

120; Brdnik 32`

Šampion : Šmartno 1928 0:2 (0:0)

100; Hrastnik 82`, Malevc 87`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …