S petimi sobotnimi tekmami se bo nadaljevalo dogajanje tudi v severni skupini 3. slovenske nogometne lige. Vodilni nogometaši Vidma se tokrat odpravljajo na gostovanje k Pesnici. Pesničani, ki trenutno zasedajo osmo mesto na lestvici, so pretekli vikend v Dravogradu doživeli še šesti prvenstveni poraz. Medtem so tudi Videmčani v zadnjih dveh krogih osvojili le eno točko, najprej so v Celju priznali premoč Šampionu, pretekli vikend pa so se z Zrečami doma razšli brez zadetkov. Videmčani, ki imajo v svojih vrstah tudi prvega strelca prvenstva Dominika Božaka, se tokrat nadejajo novih treh točk, s katerimi bi zadržali v krogu treh ekip prvo mesto na lestvici. Zagotovo se bodo od domačega občinstva za ta del prvenstva s pozitivnim rezultatom želeli posloviti tudi Pesničani, ki vsaj na svojem igrišču igrajo bistveno boljše kot v gosteh. Lahko Pesničani izkoristijo prednost domačega terena, ter se Videmčanom oddolžijo za poraz iz 5. kroga?


Derbi kroga bo odigran v Celju, kjer bodo na Olimpu nogometaši Šampiona gostili Šmartno. Celjani, ki so v letošnji sezoni glavnino točk osvojili prav pred svojimi gledalci, se trenutno nahajajo na petem mestu lestvice. Medtem nogometaši Šmartnega držijo drugo mesto na lestvici, v zadnjem srečanju pa so doma iztržili točko proti Bistričanom. Celjani bodo največ stavili na Arjana Torro prvega strelca Šampiona, medtem ko bodo gostje upali, na dobro dnevno formo Fatlinda Vezaja in Tomaža Velerja, ki sta skupaj dosegla že devetnajst zadetkov. Se bodo Celjani doma še enkrat več osvojili vse tri točke, ter se oddolžili Šmartnemu za poraz iz uvoda sezone?

Od vodilne trojice ima najlažjo nalogo vsaj na papirju ekipa Bistrice, ki bo doma gostila Pohorje. Bistričani so sicer v zadnjih dveh tekmah iztržili zgolj eno točko, a ne glede na to, bodo proti zadnjeuvrščenemu Pohorju doma v vlogi favoritov. Rušani so pretekli vikend končno vpisali prvo prvenstveno zmago in s kar 6:1 odpravili Dravinjo. Rušani bodo zagotovo skušali tudi v Bistrici pripraviti presenečenje, a vendarle bi bilo vse razen novih treh točk Bistričanov presenečenje.

V Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja gostila ekipo Dravograda. Konjičani so po seriji treh zmag pretekli vikend doživeli pravi šok in visoko izgubili v Rušah. Kako je visok poraz vplival na ekipo Braneta Vodopivca bomo videli proti trenutno zelo razigranih Korošcih. Glavno vlogo pri Dravograjčanih je v zadnjih tekmah prevzel Nejc Pečnik, ki je že pri devetih zadetkih in bo tudi v Konjicah eden glavnih upov Korošcev. Dravograjčani prihajajo v Slovenske Konjice  motivirani saj bi se z novimi tremi točkami še približali vodilni trojici, medtem bodo Konjičani skušali pozabiti na pretres iz preteklega tedna, ter pred domačimi gledalci ponovno priti do pozitivnega rezultata.

V Zrečah bodo tokrat gostili ekipo Mons Claudiusa. Zrečani, ki se trenutno nahajajo na šestem mestu lestvice, že tri kroge zapored ne poznajo poraza. Monsi, ki zasedajo predzadnje mesto na lestvici pa so pretekli vikend doma iztržili zmago proti celjskemu Šampionu, ki bi jo radi nadgradili tudi s pozitivnim rezultatom v Zrečah. Oboji imajo seveda svojo kalkulacijo v predzadnjem krogu, Zreče bi se z novimi tremi točkami lahko zavihtelo na peto mesto, medtem ko bi se Monsi še bolj približali sredini lestvice.

Razpored 13. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 17.11.2018

14:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Pohorje

14:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Avto Grubelnik Dravograd

14:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Videm pri Ptuju

14:00; Zreče; Zreče : Mons Claudius

14:00; Celje; Šampion : Šmartno 1928

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…