Vodilna ekipa 3. SNL sever Videm pri Ptuju je brez večjih težav s šestico odpravila Pohorje. Videmčani so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je za vodstvo rumeno-zelenih zadel Gregor Cafuta. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja je vodstvo Vidma utrdil Dominik Božak. Po dobri uri igre je Boštjana Holcmana ugnal Žiga Tement. Vse dvome o novih treh točkah je v 73. minuti razrešil Alen Kostanjevec, do konca srečanja pa sta zadela še Jaka Vajda in rezervist Mihel Lah ter potrdila dobro formo Vidma, ter šesto prvenstveno zmago s katero Videmčani ostajajo na vrhu lestvice. Pohorje je zdrsnilo z še četrtim porazom zdrsnilo na dno lestvice.


Šmartno je brez večjih težav doma ugnalo Pesnico. Dobrih sto gledalcev je na prvi zadetek čakalo vse do 39. minute, ko je Miho Zagorška premagal domači kapetan Tomaž Veler. Le tri minute zatem je Tomaž Veler s svojim drugim zadetkom poskrbel za še občutnejšo prednost s katero so domačini v nadaljevanju lažje nadzirali potek srečanja. V sodnikovem dodatku je končni rezultat postavil rezervist Gal Zabukovnik, ter potrdil še peto prvenstveno zmago Šmartnega s katerim ostajajo na drugem mestu lestvice. Pesnica je z še tretjim porazom zdrsnila na predzadnje deveto mesto.

Dravogradu proti Bistrici ni uspelo vknjižiti še tretje zaporedne zmage v prvenstvu. Srečanje so sicer boljše pričeli Korošci, ki so povedli v sredini prvega polčasa, ko je gostujočega vratarja Jako Dabanoviča premagal Mitja Čede. Bistričani so še v prvem polčasu uspeli rezultat izenačiti, v 36. minuti je Aljaž Polegek poskrbel za izenačenje. Ko je že vse kazalo na delitev točk so Bistričani tik pred koncem srečanja uspeli rezultat popolnoma preobrniti v svojo korist, za zmago in tri točke je zadel Tomaž Avguštin. Bistričani s četrto zmago ostajajo na tretjem mestu, Dravograd kljub porazu ostaja na sedmem mestu.

Do prve zmage v prvenstvu so končno prišli nogometaši Mons Claudiusa, ki so doma ugnali konjiško Dravinjo. Po dobre pol ure igre je domače nogometaše v vodstvo popeljal David Janžek, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je končni rezultat postavil Matic Krivec, ter potrdil prvi komplet treh točk Monsov. Monsi so se z zmago zavihteli na osmo mesto, Dravinja je zdrsnila na šesto mesto.

Pravi triler pa so gledalci videli v Celju, kjer je Šampion gostil Zreče. Celjani so povedli že v 3. minuti srečanja, ko je Jako Purga premagal Miha Korošec. Sredi prvega polčasa je prednost Celjanov povišal Arjan Torra, in zdelo se je, da imajo Celjani srečanje popolnoma pod kontrolo. A sledila je neverjetna končnica Zreč v prvem polčasu, najprej je v 39. minuti Sebastijan Leskovar rezultat znižal, le dve minuti zatem je Matej Vinkovič uspel rezultat izenačiti. Izenačujoči zadetek je dal še novega vetra v jadra gostom in ti so v izteku prvega polčasa povedli po zadetku Jake Brdnika. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so Zreče ostale brez Kristjana Klobase, ki je prejel še drugi rumeni karton, a so Zrečani kljub igralcu manj uspeli zadržati minimalno vodstvo, ter se na koncu veselili drug zmage s katero so se povzpeli na peto mesto lestvice, Celjani kljub porazu ostajajo na četrtem mestu.

Rezultati 7. Kroga 3. SNL sever:

Šmartno 1928 : Tehnotim Pesnica 3:0 (2:0)

100; Veler 39`, 42`, Zabukovnik 91`

Videm pri Ptuju : Pohorje 6:0 (1:0)

250; Cafuta 45`, Božak 55`, Tement 61`, Kostanjevec 73`, Vajda 78`, Lah 82`

Šampion : Zreče 2:3 (2:3)

70; Korošec 3`, Torra 23`; Leskovar 39`, Vinkovič 41`, Brdnik 45`

RK: Klobasa 61`- Zreče

Mons Claudius : Dravinja 2:0 (1:0)

50; Janžek 33`, Krivec 74`

RK: Brglez 83` – Dravinja

Avto Grubelnik Dravograd : Kety emmi Bistrica 1:2 (1:1)

100; Čede 23`, Polegek 36`, Avguštin 89`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…