Nogometaši Vidma so na gostovanju pri Dravogradu vknjižili še sedmo prvenstveno zmago s katero ostajajo na vrhu lestvice. Nekaj manj kot dvesto gledalcev je sicer videlo boljši začetek svojih ljubljencev, ki so povedli v 18. minuti, ko je gostujočega vratarja Luko Mikića premagal Mitja Čede, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Gostje so na krilih Dominika Božaka dvajset minut pred iztekom rednega dela pričeli s preobratom, najprej je Božak rezultat izenačil, le sedem minut zatem pa poskrbel za popoln preobrat in vodstvo Videmčanov. Gostje so minimalno prednost zadržali vse do izteka srečanja, ob tem je pri domačih v končiči izključen še David Končnik, ki je prejel drugi rumeni karton. Dravograd je z novim porazom zdrsnil na predzadnje mesto lestvice.


Za pravo goliado sta v Slovenskih Konjicah poskrbela domača Dravinja in gostje iz Šmartnega ob Paki. Maloštevilni gledalci so v 13. minuti videli vodilni zadetek Dravinje, za katerega je poskrbel Blaž Brglez. Gostje so v 31. minuti rezultat uspeli najprej izenačiti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral kapetan gostov Tomaž Veler, že v naslednjem napadu pa so gostje uspeli povest, ko je domačega vratarja Matica Skrbinška premagal David Hrastnik. Do izteka prvega dela so gostje še dvakrat zadeli, najprej je zadel Vezaj Fatlind, dobrih pet minut pred iztekom prvega dela pa še drugič Tomža Veler, še drugič iz najstrožje kazni. V šesti minuti nadaljevanja so Konjičani uspeli rezultat znižati, po zadetku Florjana Vidmarja Brdnika, a je le nekaj trenutkov zatem ponovno sledil zadetek gostov, še drugič na srečanju je bil natančen David Hrastnik. Konjičani so še enkrat več uspeli rezultat približati, po zadetku Žige Čakša iz najstrožje kazni, a so gostje mirno srečanje pripeljali do konca, ob tem pa še šestič zadeli, končni rezultat je postavil Anes Cinac. Šmartno ostaja na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka za Vidmom, Dravinja je zdrsnila na osmo mesto lestvice.

Nove zmage so se v Slovenski Bistrici veselili domačini, ki so ugnali Zreče in s tem zadržali tretje mesto na prvenstveni lestvici. Kar tristo gledalcev je na prvi zadetek čakalo vse do izteka prvega dela, ko je domače v vodstvo popeljal Nejc Bračko. Dobrih trinajst minut pred iztekom rednega dela je končni rezultat postavil Aljaž Polegek. Zreče so z novim porazom zdrsnile na šesto mesto.

Pesničani so doma uspeli premagati celjski Šampion in ga s tremi točkami tudi prehiteli na lestvici. Že v 20. minuti srečanja so povedli domačini, ko je gostujočega vratarja Lana Vunderla premagal Luka Horvat. Dobrih deset minut zatem so Pesničani povišali svoje vodstvo, zadel je Žan Marhold. Pesničani so prednost dveh zadetkov držali vse do 72. minute, ko je Celjane približal Aljaž Kolšek. Celjani so sicer poskušali rezultat izenačiti, a so Pesničani zadržali minimalno prednost, ter se vselili zmage s katero so se zavihteli na četrto mesto lestvice.

Do nove zmage so v Rušah proti Pohorju prišli nogometaši Mons Claudiusa, ki se kot kaže prebujajo. Monsi so povedli že v 4. minuti srečanja, ko je za vodstvo poskrbel David Kitak. Le osem minut zatem so Rušani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoč zadetek je dosegel Tilen Joshua Heržič. A so Monsi potrebovali ponovno le nekaj trenutkov, da so ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Alen Brek. Monsi so dobrih šest minut pred iztekom prvega dela ostali brez Sandra Sisingerja, ki je prejel še drugi rumeni karton, a to Monsov ni zmotilo in še v prvem polčasu so uspeli svoje vodstvo še povišati, še drugič na srečanju se je med strelce vpisal David Kitak. Rušani kljub igralcu več na igrišču v nadaljevanju niso uspeli rezultata obrniti v svojo korist in z novim porazom ostajajo prikovani na dno lestvice, Monsi so se z zmago zavihteli na sedmo mesto.

Rezultati 8. kroga 3. SNL sever:

Kety emmi Bistrica : Zreče 2:0 (1:0)

300; Bračko 42`, Polegek 77`

Tehnotim Pesnica : Šampion 2:1 (2:0)

60; Horvat 20`, Marhold 30`; Kolšek 72`

Dravinja : Šmartno 1928 3:6 (1:4)

50; Brglez 13`, Brdnik 51`, Čakš 73`; Veler 31`-11m, 40`-11m, Hrastnik 31`, 57`, Vezaj 34`, Cinac 87`

RK: Ramšak 83` – Dravinja

Pohorje : Mons Claudius 1:3 (1:3)

150; Heržič 12`, Kitak 4`, 45`, Berk 16`

RK: -Sisinger 39` – Mons Claudius

Avto Grubelnik Dravograd : Videm pri Ptuju 1:2 (1:0)

180; Čede 18`; Božak 70`, 77`

RK: – Končnik 87` – Dravograd Avto Grubelnik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …