Pred nami je drugo spomladansko dejanje v 3. slovenski nogometni ligi sever, 17. prvenstveni krog bo razdeljen v dva igralna dneva, dve srečanji bosta odigrani v soboto, dve v nedeljo. Prosta je ekipa Pohorja.


Uvodno srečanje bo odigrano v Zrečah, kjer v goste prihajajo nogometaši Bistrice. Zrečani so za razliko od Bistričanov spomladanski del prvenstva pričeli s tremi točkami, ko so doma uganil celjski Šampion, medtem ko so Bistričani doma klonili proti Dravogradu. Varovanci Damjana Flisa bi proti favoriziranim gostom tudi tokrat radi pripravili presenečenje, ter poskrbeli da bi točke ostale doma. A za Bistričane, ki ima visoke ambicije je po porazu pretekli vikend zmaga skorajda nujna v kolikor si želijo poskrbeti, pridejo v željene zmagovalne tirnice. V Zrečah se tako obeta zanimiv prvenstveni obračun, kjer bodo Bistričani poskušali še drugič v prvenstvu ugnati Zrečane.  

V drugem sobotnem srečanju bo celjski Šampion gostil ekipo Tehnotima Pesnice. Medem ko so Celjani uvodoma ostali praznih rok v Zrečah, so Pesničani pripravili presenečenje, ter na kolena spravili ekipo Šmartnega. Oskar Drobne bo s svojimi varovanci tako lovil prve spomladanske točke, medtem ko prihajajo Pesničani v knežje mesto z dobro popotnico in samozavestni. Že uvodni jesenski obračun so dobili Pesničani, lahko tudi v Celju uženejo gostitelje?

Nedeljsko dogajanja se bo pričelo s tradicionalnim dopoldanskim terminom na Vidmu pri Ptuju, kjer bodo domačini v derbiju kroga gostili ekipo Dravograda. Vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice v nadaljevanje prvenstva ni vstopila povsem po pričakovanjih, saj so pretekli vikend doživeli poraz pri zadnjeuvrščenem Pohorju, medtem ko so Korošci pretekli vikend slavili na zahtevnem gostovanju pri Bistrici. Videmčani so izjemno neugoden nasprotnik na domačem terenu, s tremi točkami pa bi gostitelji ostali na vrhu lestvice. Na drugi strani Dravograjčani po zmagi pretekli vikend želijo formo stopnjevati, ter se z novimi tremi točkami enakovredno vključiti v boj za prvo mesto. Se bodo Korošci Videmčanov oddolžili za domač poraz v jesenskem krogu?

V zadnji tekmi 17. kroga bo Šmartno pred svojimi gledalci gostilo ekipo konjiške Dravinje. Tudi Šmartno ni prvenstva nadaljevalo v želenem ritmu, saj so priznali premoč Pesnici, medtem ko bodo srečanje v Šmartnem prvo za Konjičane. Konjičani prihajajo v Šmartno optimistično razpoloženi z željo čim boljše začeti spomladanski del prvenstva, medtem ko bi radi gostitelji čim prej pozabili na uvodni poraz ter se čim prej vrnili na zmagovita pota.

Razpored 17. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 23.3.2019

15:00; Zreče; Zreče : Kety emmi Bistrica

16:00; Celje; Šampion : Tehnotim Pesnica

Nedelja; 24.3.2019

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Avto Grubelnik Dravograd

15:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Dravinja

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…