V edini nedeljski tekmi zadnjega 15. kroga v severni skupni 3. slovenske nogometne lige smo dobili jesenskega prvaka, to so z še deseto prvenstveno zmago postali nogometaši Šmartnega 1928. Vendar so srečanje boljše pričeli gostje iz Zreč ter po dobre pol ure tudi povedli, ko je domačega vratarja Damirja Mušiča premagal Matej Vinkovič. Zaostanek je gostitelje »zbudil«, in le dobrih šest minut zatem je Fatlind Vezaj poskrbel za izenačenje. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je še drugič na srečanju udaril Fatlin Vezaj ter poskrbel za vodstvo Šmartnega ob polčasu. Drugi del je povsem pripadel Šmartnemu, ti so že v drugi minuti nadaljevanja utrdili svoje vodstvo, ko je Jako Purga premagal domači kapetan Tomaž Veler. V 65. minuti je še tretjič na srečanju udaril Fatlind Vezaj, ter tako kronal svojo odlično predstavo z še trinajstim prvenstvenim zadetkom s katerim je Šmartnemu tudi potrdil naslov jesenskih prvakov. Zreče bodo prezimile na sedmem mestu.  


V Celju so nogometaši domačega Šampiona gostili Bistrico in srečanje pričeli boljše od gostov, ter povedli v 18. minuti, ko je Jako Dabanoviča premagal Alen Cimerman. Celjani so minimalno prednost zadržali vse do končnice srečanja, ko so Bistričani le uspeli streti celjsko obrambo. V 83. minuti je najprej rezervist Vito Gorza poskrbel za izenačenje na Olimpu. Le tri minute zatem pa so Bistričani uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, za vodstvo gostov je zadel Tomaž Avguštin. Ko je že vse kazalo na tri točke Bistričanov je na sceno stopil domači kapetan Miha Korošec, ki je poskrbel za delitev točk v sodnikovem podaljšku. Bistričani bodo z točko prezimili na tretjem mestu, medtem ko bodo Celjani prezimili na šestem mestu.

Tudi Videmčani v zadnjem dejanju jesenskega dela niso prišli do treh točk doma proti Dravinji. Srečanje so sicer boljše pričeli varovanci Roberta Hojnika, ki so povedli v 8. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Žiga Tement. Po dobre pol ure igre je Blaž Brglez uspel rezultat izenačiti. V nadaljevanje so imenitno vstopili gostje iz Slovenskih Konjic, ter že v tretji minuti nadaljevanja obrnili rezultat v svojo korist, za vodstvo je zadel Davorin Gosak. V 63. minuti so Videmčani uspeli rezultat izenačiti, ko je gostujočega vratarja Matica Skrbinška premagal Sebastjan Krajnc. Videmčani bodo prezimili na drugem mestu, medtem ko bodo Konjičani spomladanski del prvenstva pričakali na petem mestu.

V Dravogradu so tri točke proti Pohorju pričakovano ostale doma. Korošci so imenitno pričeli srečanje in povedli že v prvem napadu, ko je mrežo gostov načel Peter Koglenik. Dravograjčani so prednost povišali dobri dve minuti pred iztekom prvega dela ko je še drugič na srečanju zadel Peter Kogelnik. Že v naslednjem napadu so varovanci Stanka Bižičeviča še tretjič zadeli, za občutno prednost ob odmoru je poskrbel Žiga Rožej. Po dobri uri igre je vse dome o zmagovalcu rešil Nejc Pečnik. Gostje so sicer nekaj minut zatem uspeli znižati zaostanek, ko je zadel Jan Sredenšek, a je Nejc Pečnik le dve minuti zatem s svojim drugim zadetkom na srečanju rešil vse dvome o zmagovalcu. Končni rezultat je z svojim drugim zadetkom v 78. minuti postavil Jan Sredenšek. Dravograd bo prezimil na četrtem mestu, medtem ko Rušane med zimskim permom čaka zahtevna naloga, saj imajo na zadnjem mestu deset točk zaostanka za konkurenti.

Do zelo pomembne zmage so proti Pesnici doma prišli nogometaši Mons Claudiusa. Varovanci Gorazda Šketa so zelo dobro pričeli srečanje in povedli v 18. minuti, ko je za vodstvo zadel Žiga Zdovc, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. Po dobri uri igre so Monsi svojo prednost povišali, ko je Miho Zagoršaka premagal Sandro Sisinger. Gostje so tik ob izteku srečanja uspeli rezultat znižati, ko je zadel Žiga Goljat, za kaj več jim je zmanjkalo časa. Monsi so z četrto tekmo na lestvici prehiteli ravno Pesničane in bodo prezimili na osmem mestu, Pesničani pa z enakim točkovnim izkupičkom na devete mestu.

 

Rezultati 15. kroga 3. SNL sever:

Šampion : Kety emmi Bistrica 2:2 (1:0)

50; Cimerman 18`, Korošec 91`; Gorza 83`, Avguštin 86`

Mons Claudius : Tehnotim Pesnica 2:1 (1:0)

50; Zdovc 16`, Sisinger 60`; Goljat 90`

Videm pri Ptuju : Dravinja 2:2 (1:1)

150; Tement 8`, Krajnc 63`; Brglez 31`, Gosak 48`

Avto Grubelnik Dravograd : Pohorje 5:2 (3:0)

120; Koglenik 1`, 43`, Rožej 44`, Pečnik 60`, 70`; Sredenšek 68`, 78`

Šmartno 1928 : Zreče 4:1 (2:1)

100; Vezaj 36`, 45`, 65`, Veler 47`; Vinkovič 30`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …