Po 9. krogu v 3. SNL sever imamo novo vodilno ekipo, prvo mesto na lestvici so si po zmagi doma proti ruškemu Pohorju priborili nogometaši Šmartnega. Toda srečanje so boljše pričeli Rušani, ki so povedli v 12. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Damirja Mušiča premagal Jan Sredenšek. Šmartno je priključek ulovilo tik ob izteku prvega polčasa, ko je rezultat izenačil Fatlind Vezaj. V sedmi minuti nadaljevanja so gostitelji rezultat obrnili v svojo korist, za vodstvo je poskrbel David Hrastnik. Sledil je štiriminutni šov Fatlinda Vezja z dvema zadetkoma in poskrbel za novo zmago domačih. Dobrih šest minut pred koncem srečanja, so domačini zatresli mrežo Rušanov še petič, zadel je David Trap, le dve minuti zatem pa so gostje z zadetkom Tilna Joshue Heržiča postavili tudi končni rezultat srečanja. Šmartno se je s še sedmo zmago zavihtelo na vrh prvenstvene lestvice in ima pred prvimi zasledovalci točko prednosti. Rušani brez zmage ostajajo prikovani na dno lestvice.


Na Vidmu pri Ptuju so domačini iskali proti Bistričanom še osmo zmago a so bili tokrat uspešnejši gostje, ki so povedli sredi prvega polčasa, ko je lastnega vratarja za vodstvo rdeče-belih premagal Alen Kostanjevec. Slabih deset minut zatem so Videmčani le uspeli rezultat izenačiti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral prvi strelec domačih Dominik Božak. Gostje so še drugič na srečanju povedli v 58. minuti igre, ko je domačega vratarja Luko Mikića premagal Aljaž Polegek. Bistričani so vse do izteka srečanja zadržali minimalno prednost, ter se na koncu veselili še šeste prvenstvene zmage, s katero sicer ostajajo na tretjem mestu, a so se drugemu Vidmu približali na dve točki, vodilnemu Šmartnemu pa na tri točke zaostanka.

V pravi lepotici, sta se v Celju pomirila Šampion in Dravinja, tri točke pa so ostale doma. Po slabe pol ure igre, so povedli domačini, ko je Matica Skrbinška premagal Matevž Križnik. Dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa so Celjani uspeli svojo vodstvo še povišali, mrežo gostov je zatresel najučinkovitejši napadalec Celjanov Arjan Torra. Le tri minute zatem so gostje še pred odhodom na odmor uspeli rezultat znižati, zadel je Žiga Čakš. Konjičani so se v nadaljevanju podali na lov za izenačujočim zadetkom, a pri tem ne bili uspešni, dobrih pet minut pred koncem rednega dela je za novo občutnejše vodstvo poskrbel Žiga Pesjak. Končni rezultat je v tretji minuti sodnikovega dodatka postavil Tilen Brglez. Šampion se je z novo zmago povzpel na četrto mesto, Dravinja pa je zdrsnila na predzadnje mesto lestvice.

Do nove še tretje prvenstvene zmage so v Rogatcu prišli nogometaši Dravograda. Prvi polčas se je pred nekaj manj kot sto gledalci končal brez zadetkov. V dvanajsti minuti nadaljevanja pa so gostitelji povedli, za vodstvo Monsov je zadel David Kitak. Toda vodstvo je trajalo le tri minute, Anže Pešl je poskrbel za hitro izenačenje in negotovo končnico srečanja. Tri točke je Korošcem le tri minute pred iztekom rednega dela priskrbel Mitja Čede. Dravograjčani so se z zmago na lestvici zavihteli ravno pred Monse in sedaj zasedajo sedmo mesto, Monsi pa osmo mesto.

V Zrečah je bil odigran derbi sredine lestvice med domačimi Zrečami in gosti iz Pesnice, ki se je končal brez zmagovalca. Dobrih sedem minut pred iztekom prvega polčasa so povedli gostje, ko je zadel Žiga Goljat, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. V deveti minuti nadaljevanja je Jaka Brdnik poskrbel za izenačenje. Gostje so še drugič na srečanju povedli v 79. minuti, ko je domačega vratarja Jako Purga iz najstrožje kazni premagal Matic Planinšek. Zrečani so po zaostanku vse sile uprli v napad, kar se jim je obrestovalo v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je za delitev točk poskrbel Matej Vinkovič. Pesnica je kljub točki zdrsnila na peto mesto, Zreče ostajajo na šestem mestu lestvice.

Rezultati 9. kroga 3. SNL sever:

Mons Claudius : Avto Grubelnik Dravograd 1:2 (0:0)

80; Kitak 62`Pešl 65`, Čede 87`

Zreče : Tehnotim Pesnica 2:2 (0:1)

70; Brdnik 54`, Vinkovič 92`; Goljat 38`, Planinšek 79-11m

Šampion : Dravinja 3:2 (2:1)

80; Križnik 28`, Torra 39`, Pesjak 85`; Čakš 42`, Brglez 93`

Videm pri Ptuju : Kety emmi Bistrica 1:2 (1:1)

160; Božak 32`-11m; Kostanjevec 23`-ag, Polegek 58`

Šmartno 1928 : Pohorje 5:2 (1:1)

150; Vezaj 43`, 71`, 75`, Hrastnik 53`, Trap 84`; Sredenšek 12`, Heržič 89`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …