Derbi 11. kroga v 3. SNL sever bo odigran v dopoldanskem nedeljskem terminu, v katerem bo Videm gostil vodilno Šmartno. Ekipi imata na lestvici sicer povsem enak točkovni izplen, Šmartno zaseda vrh lestvice zgolj zaradi boljše gol razlike. Videmčani so v zadnjih dveh krogih osvojili le eno točko, pretekli vikend so remizirali v Rogatcu, medtem ko je tudi Šmartno klonilo pretekli vikend doma proti Dravogradu. Uvodni obračun v Šmartnem so dobili Videmčani, ki seveda upajo, da je po dveh slabših predstavah ponovno čas za nove tri točke. A tudi Šmartno ne prihaja pod obronke Haloz brez ambicij, varovanci Ramiza Smajlovića bodo zagotovo naredili vse, da tudi po tem krogu ostanejo na vrhu lestvice.


V drugem nedeljskem obračunu bo Dravinja doma gostila Pesnico. Konjičani so po seriji teh zaporednih porazov pretekli vikend končno vpisali tri točke in to ne proti komer koli, ampak so slavili v derbiju dravinjske doline v Zrečah. Brane Vodopivec trener Konjičanov seveda upa, da je prestižna zmaga dala njegovim varovancem prepotrebno samozavest, da že v tem krogu prehitijo na lestvici Pesnico, ki ima ta trenutek točko prednosti. Pesničani so pretekli vikend priznali premoč Bistrici, a kljub temu ostali na petem mestu lestvice, tokrat pa seveda upajo, da popravijo rezultatski vtis, ter, da Konjice zapustijo neporaženi.

Nogometaši Bistrice, ki trenutno z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilno Šmartno zaseda drugo mesto na lestvici, se tokrat odpravlja v goste k Monsom v Rogatec. Še tretje zaporedno srečanje Monsov pred domačimi gledalci bo nedvomno še eno v vrsti zahtevnih, saj so Monsi v preteklih dveh krogih gostili Dravograd in Videm, proti slednjemu so osvojili tudi točko. Monsi so se po slabšem začetku pobrali, a Bistričani v zadnjem času igrajo zelo prepričljivo, so v nizu štirih zmag, ki ga željo podaljšati. Z zmago in ob ugodnem razpletu derbija, bi lahko sami prevzeli vodstvo, tako gre zagotovo pričakovati povsem motivirane igralce stratega Primoža Kračuna, ki glede na trenutno formo pod Donačko goro veljajo za favorite dvoboja.

K Dravogradu v goste tokrat prihajajo nogometaši celjskega Šampiona. Korošci so po dveh porazih v zadnjih dveh krogih dvakrat slavili, zmaga proti vodilnemu Šmartnemu pretekli vikend pa je varovancem Stanka Božičeviča zagotovo dodala prepotrebno samozavest, pred sobotnim srečanjem. Tudi Celjani so v podobni seriji, po dveh porazih so vknjižili dve zmagi, ter se utrdili na četrtem mestu lestvice, a obe zmagi so Celjani vknjižili doma pred svojimi gledalci. Oboji si seveda želijo nadaljevati niz pozitivnih rezultatov, kar kliče po zanimivem srečanju v katerem izrazitega favorita ni.

Še najbolj v senci ostalih dvobojev bo srečanje v Rušah, kjer bo domače Pohorje proti Zrečam lovilo sploh prvo zmago v tej sezoni. Rušani so zagotovo razočarani nad rezultati in nujno potrebujejo točke, da popravijo zares bled vtis. Največ težav imajo Rušani v obrambi, saj so prejeli že kar 35 zadetkov. V kolikor bi domačini uspeli popraviti obrambo, bi proti Zrečam, ki v letošnji sezoni tudi ne blestijo lahko upali na kakšno točko. Uvodni letošnji dvoboj Pohorja in Zreč se je končal z delitvijo točk, verjetno pa bi bili tudi tokrat oboji zadovoljni s pozitivnim rezultatom.

Sobota; 27.10.2018

15:00; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Šampion

15:00; Ruše; Pohorje : Zreče

15:00; Rogatec; Mons Claoudius : Kety emmi Bistrica

Nedelja; 28.10.2018

10:30; Videm pri Ptuju : Šmartno 1928

14:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Tehotim Pesnica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …