Največje presenečenje kroga se je prav gotovo zgodilo v Šmartnem ob Paki, kjer je domače Šmartno gostilo vodilni Dravograd. Korošci so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je Damirja Mušiča premagal Davor Rogina. Tudi nadaljevanje se ni pričelo po željah gostiteljev, ki so v 66. minuti ostali brez vratarja Damir Mušič, ki ga je v vratih nadomestil igralec iz polja. Številčno prednost so kot kaže Dravograjčani vzeli preveč ležerno, kar se jim je maščevalo, najprej so gostitelji v 80. minuti rezultat izenačili, ko je zadel Staš Maze. Ko je že vse kazalo na delitev točk v Šmartnem, so gostitelji v sodnikovem dodatku povsem šokirali goste, ko je domači kapetan Tomaž Veler v drugi minuti sodnikovega dodatka zadel za zmago Šmartnega. Korošci kljub porazu ostajajo na vrhu lestvice in imajo pred zasledovalci šest točk prednosti, Šmartno se je s tremi točkami zavihtelo na četrto mesto.


V drugi nedeljski tekmi je konjiška Dravinja gostila Bistrico. Dobrih dvesto gledalcev se še ni prav dobro namestilo, ko je Žiga Čakš že premagal Jako Dabanoviča za vodstvo Dravinje. Sledilo je ekspresno povišanje vodstva, ko je v 11. minuti mrežo Bistrice zatresel Blaž Brglez. Bistričani so se v igro vrnili dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je rezultat znižal Tomaž Avguštin. A do konca srečanja so Konjičani zadržali minimalno prednost, ter se veselili še enajste prvenstvene zmage s katero so se zavihteli na tretje mesto lestvice. Bistrica je z novim še tretjim zaporednim porazom zdrsnila na peto mesto.

Nogometaši celjskega Šampiona so prišli do pričakovanih treh točk doma proti Pesnici. Za vodstvo Celjanov je v 20. minuti srečanja poskrbel Arjan Torra prvi strelec Celjanov, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Tri točke je pet minut pred iztekom prvega polčasa potrdil Luka Mihalič. Celjani so z zmago zadržali šesto mesto, Pesnica ostaja osma.

Do dokaj pričakovanih treh točk so prišli nogometaši Zreč, ki so gostili ekipo Pohorja. Zrečani so povedli že v 13. minuti srečanja, ko je zadel Jaka Brdnik. Sledilo je izenačenje Rušanov, ki so rezultat poravnali v 27. minuti srečanja, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Klemen Žižmond. Dobrih deset minut pred koncem prvega polčasa so Zrečani ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Anže Podgrajšek. Drugi del srečanja je povsem pripadel gostiteljem, ti so najprej v 64. minuti povišali prednost, ko je ruško mrežo zatresel Matej Vinkovič. Končni rezultat je v 77. minuti postavil rezervist Andraž Boček, ki je v igro vstopil le dve minuti pred zadetkom. Zreče z zmago ostajajo sedme, Pohorje z porazom zadnje deveto.

Rezultati 24. kroga 3. SNL sever:

Zreče : Pohorje 4:1 (2:1)

80; Brdnik 13`, Podgrajšek 35`, Vinkovič 64`, Boček 77`; Žižmond 27`-11m

Šampion : Tehnotim Pesnica 2:0 (2:0)

60; Torra A. 20`-11m, Mihalič 40`

Šmartno 1928 : Dravograd 2:1 (0:1)

150; Maze 80`, Veler 92`; Rogina 45`

RK: Mušič 66` – Šmartno 1928

Dravinja : Kety emmi Bistrica 2:1 (2:0)

200; Čakš 4`, Brglez 11`; Avguštin 71`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…