V 3. slovenski nogometni ligi sever se s tekmami 19. kroga pričenja zadnja tretjina prvenstva. Za pare v zadnji zadnje tretjine je poskrbel žreb, tako se bodo v tem krogu ekipe iz zgornjega dela lestvice pomerile z ekipami iz spodnjega dela lestvice. Tokrat bo prostat vodilna ekipa prvenstva Kety emmi Bistrica.


Drugouvrščeni Dravograd bo doma gostil devetouvrščeno Pohorje, ki v spomladanskem delu v dveh srečanjih še ne pozna poraza. Pohorci so zagotovo najlepše presenečenje nadaljevanja sezone, saj so slavili tako proti Vidmu kot proti Šmartnemu. A Rušane tokrat čaka še ena izjemno zahtevna naloga, prvič v nadaljevanju prvenstva odhajajo v goste in to k Dravogradu, ki je na drugi strani prav tako v nadaljevanju sezone še neporažen, za povrhu pa ima enako število točk na drugem mestu kot vodilna Bistrica. Dravograjčani, bi se z novimi tremi točkami ponovno zavihteli povsem na vrh, prav tako pa imajo Korošci iz obeh letošnjih srečanj pozitiven izplen, in lovijo še tretjo zaporedno zmago proti Pohorju. Rušani bodo v Dravogradu lahko neobremenjeni glede na formo, pa bi v kolikor bi Dravograjčani vzeli tekmo preveč ležerno, hitro zagodli favoriziranim Korošcem.

Druga sobotna tekma bo odigrana v Slovenskih Konjicah, kjer bo domača Dravinja gostila sosede iz Zreč. Sosedski derbi tako geografsko kot na lestvici, bi moral na tribune privabiti lepo število gledalcev, obe ekipi sta v zelo dobri formi, Konjičani v dveh spomladanskih nastopih še niso priznali poraza, prav tako pa imajo stoodstotni izkupiček tudi Zrečani. Kot zanimivost omenimo, da imata obe ekipi v letošnji sezoni po eno zmago, obe sta se veselili v gosteh, bo tokrat prvič slavil gostitelj, ali se bo nadaljevalo po letošnji tradiciji in se zmaga ponovno romala v goste?

Uvodno nedeljsko srečanje bo že v tradicionalnem dopoldanskem terminu odigrano na Vidmu pri Ptuju, kjer v goste prihajajo nogometaši Pesnice. Videmčani so naravnost katastrofalno vstopili v nadaljevanje prvenstva in imajo na svojem računu že tri poraze, tako da proti Pesničanom, ki tudi ne blesti iščejo šele prve spomladanske točke. Videmčani, kljub trem porazom še vedno zasedajo odlično tretjo mesto in imajo za vodilno dvojico samo točko zaostanka. Zmaga je za Robeta Hojnika, ki so bili v obeh letošnjih medsebojnih obračunih boljši od Pesnice nujna.

Zadnje srečanje 19. kroga bo odigrano v Šmartnem ob Paki, kjer bo domače Šmartno gostilo celjski Šampion. Če lahko za Šmartno rečemo enako kot za Videm, da je katastrofalno vstopil v spomladanski del s tremi zaporednimi porazi, lahko dokaj podobno ugotovimo tudi za Celjane, ki so sicer izgubili dvakrat, ob tem pa doma visoko slavili proti Pesnici. Celjanom ne gredo na roko gostovanja, tokrat si seveda želijo izkoristiti slabšo formo Šmartnega, ki se s točko zaostanka za vodilno trojko še vedno nahaja na četrtem mestu. Oba letošnja medsebojna dvoboja so dobili nogometaši Šmartnega, z morebitno zmago tudi v tretjem medsebojnem obračunu pa bi varovanci Ramiza Smajlovića vsaj malce lažje zadihali in se razbremenili pritiska pozitivnega rezultata.

Razpored 19. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 6.4.2019

16:00; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Pohorje

17:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Zreče

Nedelja; 7.4.2019

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Tehnotim Pesnica

17:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Šampion

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…