Danes se je z 16. prvenstvenim krogom nadaljevalo tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi sever. In uvodni spomladanski krog res ni bil po meri favoritov, saj je vodilna trojica priznala premoč sovjim nasprotnikom.


Derbi prvega spomladanskega kroga v 3. slovenski nogometni ligi sever v Slovenski Bistrici med domačo Kety emmi Bistrico in Dravogradom je na tribune bistriškega športnega parka privabil kar tristo gledalcev. Srečanje so na Štajerskem odlično pričeli Korošci, ki so povedli v 6. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Jako Dabanoviča premagal Jan Razgoršek. Korošci so minimalno prednost enega zadetka zadržali vse do konca tekma, kar je na koncu pomenilo še deveto prvenstveno zmago s katero sicer Korošci ostajajo na četrtem mestu a so se na lestvici nevarno približali vodilni trojici.

Nogometaši Ruškega Pohorja so doma pripravili prvovrstno presenečenje, ko so na kolena spravili drugo ekipo prvenstvene lestvice Videm pri Ptuju. Dobrih sto gledalcev je v Rušah prišlo na svoj račun v 68. minuti, ko je zmagoviti zadetek dosegel Andraž Fridrih. Rušani so osvojili šele drugo prvenstveno zmago s katero še vedno ostajajo na dnu lestvice. Videmčani kljub porazu ostaja na drugem mestu lestvice.

Za drugo največje presenečenje so poskrbeli nogometaši Pesnice, ki so pred svojimi gledalci odpravili vodilno Šmartno 1928. Srečanje so boljše pričeli varovanci Borisa Laziča, ki so že v 9. minuti povedli, ko je gostujočega vratarja Damirja Mušiča premagal Nejc Peterka. Minimalno prednost so Pesničani zadržali vse do 80. minute, ko so svojo prednost povišali. Glavni sodnik srečanja Niko Mihelič, ki je imel ogromno dela, je dosodil najstrožjo kazen za domače, ki jo je uspešno realiziral Luka Horvat, ki je utrdil vodstvo Pesničanov, ki ga le ti več niso izpustili iz rok do konca srečanja. Pesnica kljub trem točkam ostaja predzadnja, Šmartno pa kljub porazu še naprej vodilno moštvo lestvice.

Zreče so doma na krilih prvega strelca Mateja Vinkoviča premagale celjski Šampion. Nekaj manj kot sto gledalcev sicer zadetka v prvem polčasu ni videlo. Četa Damjana Flisa je na plin stopila v nadaljevanju, ko je na sceno, kot že omenjeno vstopil Matej Vinkovič, ki je v razmahu nekaj minut dvakrat zatresel mrežo Lana Vudnerla. Zrečani so osvojili še šesto zmago s katero so se zavihteli na peto mesto lestvice, Šampion je zdrsnil na sedmo mesto lestvice.

Rezultati 16. kroga 3. SNL sever:

Kety emmi Bistrica : Avto Grubelnik Dravograd 0:1 (0:1)

300; Razgoršek

Pohorje : Videm pri Ptuju 1:0 (0:0)

100; Fridrih 68`

Tehnotim Pesnica : Šmartno 1928 2:0 (1:0)

60; Peterka 9`, Horvat 80`

Zreče : Šampion 2:0 (0:0)

80; Vinkovič 58`, 64`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…