Pred nami je sklepno dejanje jesenskega dela v severni skupini 3. slovenske nogometne lige. Vodilni Videm bo jesenski del zaključil z domačo tekmo proti konjiški Dravinji. Oboji se v zadnjo tekmo podajajo na krilih zmage iz preteklega kroga, Videmčani so zanesljivo slavili v Pesnici, medtem ko je Dravinja doma zanesljivo odpravila Dravograd. Videmčani, ki trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici, bi z zmago zagotovili naslov jesenskega prvaka ter bi prezimili na vrhu lestvice, v domačem taboru bodo v srečanje zagotovo vstopili resno in z namero po treh točkah, obe ekipi sta trenutno v dobri formi, Videmčani pa se bodo Konjičanom skušali tudi oddolžiti za poraz iz prvega dela prvenstva.


Nogometaši drugouvrščene Bistrice se tokrat odpravljajo na zahtevno gostovanje v Celje k Šampionu. Celjani so v seriji dveh porazov, ki si jo želijo zaključiti z zmago v zadnjem jesenskem krogu, medtem ko Bistričani v knežje mesto prihajajo z popotnico zmage proti Pohorju. Celjani vsaj doma igrajo bistveno prepričljivejše, kljub porazu pretekli teden proti Šmartnemu, bodo skušali še drugič v prvenstvu ugnati Bistrico. Medtem Bistričani računajo, na trdo tekmo katero želijo zaključiti v svojo korist, ter se s tremi točkami iz Celja ob ugodnem razpletu srečanja v Vidmu celo zavihteti na  vrh lestvice.

V Rogatcu bomo videli sosedski dvoboj iz prvenstvene lestvice, kjer bodo domači Monsi gostili Pesnico. Ekipi ločijo tri točke, oboji pa se v tekmo podajajo s slabo popotnico. Monsi so sicer zadnjo domačo tekmo proti celjskemu Šampionu dobili medtem ko Pesničani vsaj na gostovanjih ne blestijo, se poraja vprašanje, ali se bodo Monsi točkovno izenačili s Pesnico, ter vknjižili še četrto prvenstveno zmago.

Vsaj na papirju imajo v sobotnem razporedu najlažjo nalogo nogometaši Dravograda, ki bodo gostili ekipo ruškega Pohorja. Korošci so sicer pretekli vikend klonili, pričakovano pa so brez točk ostali tudi Rušani. Dravograjčani so sicer v zadnjih nekaj tekmah sploh doma pokazali dobre predstave s katerimi so se zavihteli na četrto mesto,  s tremi točkami proti Rušanom bi ohranili osem točk zaostanka za vodilno trojico, tako da v Dravogradu spodrsljaj proti Pohorju ne pride v poštev.

V edini nedeljski tekmi bo domače Šmartno gostili ekipo Zreč. Šmartno se v zadnjo jesensko tekmo podaja na krilih treh pozitivnih rezultatov od tega dveh zmag z željo po novih treh točkah s katerimi bi od spodrsljaju Vidma in Bistrice lahko prezimili na vrhu lestvice. Zreče, ki trenutno zasedajo šesto mesto z enakim točkovnim izkupičkom kot Dravinja ne poznajo poraza že štiri tekme, tako da bodo v Šmartnem ob Paki zagotovo drago prodali svojo kožo.

Razpored 15. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 24.11.2018

13:30; Celje; Šampion : Kety emmi Bistrica

14:00; Rogatec; Mons Claudius : Tehnotim Pesnica

14:00; Videm pri Ptuj; Videm : Dravinja

14:00; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Pohorje

Nedelja; 25.11.2018

14:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Zreče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…