Nogometaši vodilnega Dravograda so pred svojimi gledalci gostili ekipo Vidma pri Ptuju. Korošci, ki so imeli v mislih samo eno misijo so srečanje pričeli boljše, ter po dobre pol ure povedli, ko je Marka Klasinca premagal Peter Kogelnik. V nadaljevanju so Videmčani sicer skušali ogroziti Korošce, a so v 73. minuti ostali brez Alena Kostanjevca, ki je prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno iz igrišča. Gostitelji so številčno prednost izkoristili dokaj hitro in povišali vodstvo, ko je zadel Evans Adamako. Končni rezultat srečanja je postavil Žiga Rožej le nekaj minut zatem. Korošci so do konca zadržali prednost treh zadetkov. Nogometaši Dravograda imajo tako dva kroga pred koncem neulovljivih osem točk prednosti pred zasledovalci in se bodo v dodatnih kvalifikacijah pomerili z ekipo Bleda.


Zreče so v Pesnici vknjižile pričakovane tri točke. A varovanci Damjana Flisa so gostitelje zlomili šele v končnici srečanja. Za vodstvo gostov je v 77. minuti poskrbel Jaka Brdnik. Sledilo je olajšanje in do konca srečanja so Zrečani dodobra napolnili mrežo Pesnice. Najprej je prednost povišal Blaž Podkrajšek. Pod tretji zadetek se je podpisal Andraž Boček, končni rezultat pa je postavil Timotej Drobinc. Zreče so se s tremi točkami zavihtele na šesto mesto, Pesnica ostaja osma.

V Rušah je domače Pohorje doživelo hud poraz proti konjiški Dravinji. Konjičani so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je za vodstvo poskrbel Žan Ramšak. Rušani so v nadaljevanje vstopili odlično in že v četrti minuti drugega dela je rezultat znižal Jan Sredenšek. Nato pa je sledil norih sedem minut Konjičanov, ko so kar petkrat zatresli mrežo Pohorja. Pohod Konjičanov je pričel Tomo Kotnik, nadaljeval Žiga Čakš, sledila sta dva zadetka Žana Ramšak, izjemnih sedem minut pa je zaključil Andraž Kolar. Rušani so sicer po pravi goliadi dosegli še zadetek, ko je zadel Andraž Fridrih, še več že nekaj minut zatem so morali še sedmič v svojo mrežo, končni rezultat je postavil s svojim četrtim zadetkom Žan Ramšak.

Zmage so se po dolgem času veselili nogometaši Bistrice, ki so gostili ekipo Šmartnega. Bistričani so povedli po dobre pol ure igre, ko je za vodstvo poskrbel Andraž Korošec. Na sredini drugega polčasa so gostje rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel David Hrastnik. A so Bistričani tokrat bistveno boljše odigrali končnico, ter z zadetkom v 86. minuti ponovno povedli. Za tri točke je mrežo gostov zatresel Žiga Pesjak.

Rezultati 25. kroga 3. SNL sever:

Dravograd : Videm pri Ptuju 3:0 (1:0)

150; Kogelnik 30`, Adomako 75`, Rožej 78`

RK: Kostanjevec 73`-Videm pri Ptuju

Tehnotim Pesnica : Zreče 0:4 (0:0)

80; Brdnik 77`, Podkrajšek 79`, Boček 84`, Drobinc 90`

Pohorje : Dravinja 2:7 (0:1)

80; Sredenšek 49`, Fridrih 77`, Ramšak 45`, 72`, 74`, 84`, Kotnik 67`, Čakš 68`, Kolar 75`

Kety emmi Bistrica : Šmartno 1928 2:1 (1:0)

200; Korošec 33`, Pesjak 86`; Hrastnik 73`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …