Pred nami je 22. krog v severni skupini 3. slovenske nogometne lige, kjer bodo tri tekme odigrane v soboto, ena pa v nedeljskem terminu. V 22. krogu bo prosta ekipa Šmartna 1928.


Vodilni Dravograd se tako odpravlja v goste k Zrečam. Korošci, ki so v imenitni formi so pretekli vikend podaljšali niz zmag na šest in slavili po zadetku prvega strelca Nejca Pečnika proti celjskemu Šampionu. Na drugi strani so Zrečani v zadnjih dveh krogih dvakrat klonili in se trenutno nahajajo na šestem mestu lestvice. V letošnji sezoni so se zmage vedno veselili gostitelji, bo tokrat drugače in bo Dravograd povečal serijo zmag na sedem, ali bodo Zreče naredile prvenstvo še zanimivejše?

V Slovenskih Konjicah se obeta derbi kroga, v katerem se bosta udarili druga in peta ekipa iz prvenstvene lestvice, ki ju loči pet točk. Konjičani so pretekli vikend z izjemnim startom v srečanje slavili v Šmartnem ob Paki, medtem pa so tudi Videmčani pretekli vikend vknjižili tri točke ter zadržali drugo mesto na lestvici. Oboji seveda ciljajo na zmago, Videmčani bi tako ohranili stik z Dravogradom, medtem ko bi se Konjičani z novo zmago lahko približali vodilni četverici. V letošnji sezoni še Videmčani niso ugnali Dravinje, ena tekma se je končala brez zmagovalca, enkrat pa so slavili Konjičani, lahko Videmčani pridejo do prve medsebojne zmage v letošnji sezoni?

V tretji sobotni tekmi bomo v Pesnici spremljali derbi repa lestvice, saj bo domača Pesnica gostila ruško Pohorje. Pesničani so pretekli vikend zagodli favorizirani Bistrici in na zahtevnem gostovanju odnesli točko, medtem ko je bilo Pohorje prosto a so pred tem dvakrat zapored izgubili. V boljšem položaju na lestvici so seveda Pesničani, a Rušani si nadvse želijo, prve medsebojne zmage v letošnji sezoni.

V edinem nedeljskem srečanju bo celjski Šampion gostil Bistrico. Celjani so v zadnjih štirih srečanji osvojili le dve točki, medtem ko so bistveno uspešnejši Bistričani, ki pa so pretekli vikend doma iztržili le točko, ter povečali zaostanek za vodilno dvojico. Za Bistričane, ki še vedno upajo na sam vrh lestvice, so tri točke nujne, saj je zaostanek za Dravogradom trenutno pet točk, z novim neuspehom pa bil zaostanek verjetno že prevelik. Celjani, ki zasedajo sedmo mesto in vsaj na svojem igrišču igrajo boljše kot v gosteh, bodo skušali priti do še druge zmage v medsebojnih dvobojih v letošnji sezoni.

Razpored 22. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 27.4.2019

17:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Pohorje

17:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Videm pri Ptuju

17:00; Zreče; Zreče : Avto Grubelnik Dravograd

Nedelja; 28.4.2019

17:00; Celje; Šampion : Kety emmi Bistrica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …