V sklepno dogajanje prihaja tudi tekmovanje v severni skupini 3. slovenske nogometne lige. Vodilni Dravograd se tokrat odpravlja v goste k Šmartnemu. Gre za srečanje med peto in prvo uvrščeno ekipo iz prvenstvene lestvice, ki ju loči dvanajst točk, ob tem pa tudi obe ekipi igrata v povsem drugačni formi. Če so Korošci trenutno v seriji zmag, tega ne moremo trditi za gostitelje, ki so v zadnjih dveh srečanjih dvakrat priznali premoč nasprotnikom. Tudi tokrat so Korošci, ki korakajo k naslovu prvakov v vlogi favoritov za tri točke, s katerimi bi že tako rekoč bili tik pred zastavljenim ciljem. Vsaka izmed ekipo je v letošnji sezoni slavila enkrat, obe ekipi sta slavili v gosteh, bo tudi tokrat tako, ali bodo gostitelji presenetili favorizirane Korošce?


V Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja gostila ekipo Bistrice. Srečanje sosedov na lestvici, ki imata popolnoma enak točkovni izplen, vsaj iz tekmovalnega vidika več nebo tako zelo napoto, saj nobena izmed ekip več nima možnosti po prvem mestu. V obeh taborih si zagotovo želijo zaključiti prvenstvo čim bližje vrhu. Sicer obe ekipi v srečanje prihajata z porazom, Konjičani so pretekli vikend klonili proti Dravogradu, medtem ko so Bistričani v seriji že kar dveh zaporednih porazov. V medsebojnih obračunih so uspešnejši Konjičani, ki so glede na formo tudi tokrat vsaj v rahli prednosti.

Nogometaši Pohorja, ki se tokrat odpravlja k Zrečam. Zreče so pretekli vikend kar nekolik presenetljivo slavile proti Bistrici v gosteh, medtem ko so Rušani doma priznali premoč Šampiona. Zrečani doma proti Pohorju iščejo še drugo medsebojno zmago, medem ko želi Pohorje po porazu doma, presenetiti Zreče, ter se iz gostovanja vrniti vsaj s točko.

V Celju bo domači Šampion gostil ekipo Pesnice. Celjani so v zadnjih dveh krogih končno pokazali pravi obraz, ter dvakrat slavili, medtem ko Pesnici ne gre in ne gre. Pesničani so bili pretekli vikend prosti, nazadnje pa je pesniška obramba klonila kar sedemkrat. Glede na trenutno formo so favoriti za vse tri točke Celjani, ki so v letošnji sezoni enkrat že visoko odpravili Pesnico.

Razpored 24. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 11.5.2019

17:00; Zreče; Zreče : Pohorje

17:30; Celje; Šampion : Tehnotim Pesnica

Nedelja; 12.5.2019

17:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Avto Grubelnik Dravograd

17:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Kety emmi Bistrica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…