Vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice ne popušča, Dravograjčani so tudi v 23. krogu doma zanesljivo ugnali konjiško Dravinjo. Korošci so pričeli srečanje imenitno in povedli že v 7. minuti igre, ko je Gregorja Finka premagal prvi strelec Dravograda Nejc Pečnik. Po dobre pol ure igre so gostje iz Slovenskih Konjic uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Blaž Brglez. A Korošci so še pred odhodom na odmor uspeli ponovno zatrest mrežo Konjičanov, za novo vodstvo je poskrbel Evans Adomako. Tudi v drugi del srečanja so imenitno vstopili varovanci Bojana Kusa, ki so v sedmi minuti nadaljevanja rezultat povišali, potem ko je mrežo gostov zatresel Aljoša Gluhovič. Končni rezultat je v izdihljajih srečanja postavil rezervist Jan Razgoršek. Dravograd tako ostaja na prvem mestu z šestimi točkami prednosti pred prvimi zasledovalci. Konjičani kljub porazu ostajajo na četrtem mestu.


Tako rekoč brez možnosti so po novem porazu ostali nogometaši Bistrice, ki so doma priznali premoč Zrečam. Prvi polčas v Slovenski Bistrici dobrim stotim gledalcem ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. Že v četrti minuti nadaljevanja, so Zrečani povedli, ko je Jako Dabanoviča premagal Anže Podgrajšek. Po dobri uri igre so varovanci Primoža Kračuna le uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Tomaž Avguštin. A v končnici srečanja so še drugič na srečanju povedli gostje iz Zreč, za tri točke in zmago je mrežo Bistrice zatresel Marko Marinšek. Zreče so kljub trem točkam na sedmem mestu lestvice, medtem ko Bistrica ostaja tretja.

Do treh točk so v Rušah prišli nogometaši celjskega Šampiona, ki so vse tri zadetke dosegli v drugem delu srečanja. Slabih pet minut igre je pokopalo Rušane oziroma izjemnih pet minut je prineslo tri točke Celjanom. Najprej je v 54. minuti igre goste v vodstvo popeljal Jetmir Torra. Le tri minute zatem je na sceno stopil prvi strelec tretjeligaškega prvenstva Arjan Torra, ki je le dve minuti zatem s svojim drugim zadetkom poskrbel za tri točke Celjanov. Rušani ostajajo na zadnjem devetem mestu, Celjani zasedajo šesto mesto.

V edinem nedeljskem srečanju so tri točke ostale pod obronki Haloz, saj so Videmčani doma zanesljivo odpravili goste iz Šmartnega ob Paki. Srečanje so sicer boljše pričeli gostje, ki so povedli v 16. minuti igre, ko je Davida Kozela premagal Tomaž Veler, ki je uspešno realiziral strel iz bele točke. Sledil je bliskovit odgovor Videmčanov, ki so še v prvem delu srečanja postavili stvari na svoje mesto, najprej je le tri minute po vodilnem zadetku rezultat izenačil Alen Kostanjevec. Dobrih deset minut pred iztekom prvega dela so Videmčani rezultat obrnili v svojo korist, ko je za vodstvo poskrbel Rok Mohorko. Tik pred odhodom v slačilnico je za občutnejše vodstvo gostiteljev mrežo Šmartnega zatresel Sebastjan Krajnc. V končnici srečanja je tri točke Vidma s svojim drugim zadetkom potrdil Rok Mohorko. Videmčani ostajajo na drugem mestu lestvice z šestimi točkami zaostanka za vodilnim Dravogradom, Šmartno zaseda trenutno peto mesto.

Rezultati 23. kroga 3. SNL sever:

Avto Grubelnik Dravograd : Dravinja 4:1 (2:1)

150; Pečnik 7`, Adomako 36`, Gluhovič 52`, Razgoršek 91`; Brglez 29`

Pohorje : Šampion 0:3 (0:0)

100; J.Torra 54`, A.Torra 57`, 59`

Kety emmi Bistrica : Zreče 1:2 (0:0)

100; Avguštin 63`; Podgrajšek 49`, Marinšek 84`

Videm pri Ptuju : Šmartno 1928 4:1 (3:1)

100; Kostanjevec 19`, Mohorko 34`, 86`, Krajnc 44`; Veler 16`-11m

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…