V prihajajočem 23. krogu severnega dela 3. slovenske nogometne lige bi moralo biti najzanimivejše v uvodnem srečanju v katerem bo Dravograd doma gostil konjiško Dravinjo. Gre za obračun vodilne in četrte ekipe iz prvenstvene lestvice, ki sta v izjemni seriji, Korošci že sedem tekem ne poznajo poraza, nazadnje so klonili ravno v medsebojnem obračunu proti Dravinji, davnega 17. novembra lanskega leta. Prav tako pa že sedem tekem niso priznali premoči nasprotnikom Konjičani, ki so nazadnje doma visoko ugnali Videm. Ekipi na lestvici loči velikih osem točk, Dravograjčani bi z novo zmago bili še korak bližje cilju, to je prvemu mestu, medtem ko bi Konjičani z zmago na Koroškem dodobra zakuhali situacijo. Glede na formo obeh ekip si lahko gledalci v Dravogradu obetajo zelo borbeno in všečno predstavo, na kateri ne bi smelo manjkati zadetkov.


V drugem sobotnem srečanju bodo nogometaši Pohorja gostili celjski Šampion. Rušani so po dveh porazih pretekli vikend znesli jezo nad Pesnico ter nasuli Pesničanom kar sedem zadetkov, medtem pa so se zmage veselili tudi Celjani, ki so ugnali Bistrico. Glede na to, da so Rušani spomladi zagodli že marsikomu, se prav lahko zgodi, da vse tri točke ostanejo doma, ter da Pohorje pride do prve medsebojne zmage v letošnji sezoni.

Prav tako v soboto se bosta v Slovenski Bistrici pomerila »ranjena leva«. Bistričani so pretekli vikend ostali brez točk v Celju, ter zdrsnili na tretje mesto, medtem ko so Zrečani vknjižili že tretji zaporedni poraz, ter zdrsnili na sedmo mesto. Bistričani seveda upajo, na ugoden razplet srečanja v Dravogradu, ter drugo medsebojno zmago proti Zrečam s katero bi se vrnili v boj za vrh lestvice.

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano v Vidmu, kjer bodo Videmčani lovili še tretjo medsebojno zmago proti Šmartnemu. Oboji so spomladi precej popustili, Videmčane so nazadnje tako priznali premoč Dravinji, medtem ko je tudi Šmartno nazadnje igralo proti Konjičanom in ostalo praznih rok, saj so bili varovanci Ramiza Smajlovića pretekli vikend prosti. V Vidmu se tako obeta zanimivo srečanje zgornjega dela lestvica, kjer vsaj na papirju prednost pripada gostiteljem.

Razpored 23. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 4.5.2019

16:30; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Dravinja

17:00; Ruše; Pohorje : Šampion

17:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Zreče

Nedelja; 5.5.2019

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Šmartno 1928

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…