V uvodni sobotni tekmi je v Dravogradu gostovalo zadnjeuvrščeno Pohorje. Neobremenjeni Rušani so Dravograjčanom pripravili hladen tuš in po slabih desetih minutah povedli, ko je mrežo Korošcev zatresel Nejc Fideršek. Le nekaj minut zatem so Rušani še drugič premagali Primoža Kanduča, ko je zadel Andraž Fridrih. Drugi zadetek v mreži je Dravograjčane le streznil in dobrih deset minut pred odhodom na odmor so Korošci po zadetku Evansa Adomakoja rezultat znižali. Le štiri minute pred odhodom na odmor pa je Andraž Vrabič uspel rezultat poravnati. A tudi drugi polčas so boljše pričeli gostje in po sedmih minutah nadaljevanja še enkrat povedli, še drugič je v polno meril Andraž Fridrih. Korošci so vse do 78. minute lomili Rušane, ko je Žiga Rožej le uspel rezultat ponovno izenačiti. Dobrih pet minut pred iztekom rednega dela je Korošce prvič v vodstvo popeljal Tilen Stefanović. Dravograjčani težko prigaranega vodstva več niso izpustili iz rok, ter se na koncu veselili enajste zmage s katero ostajajo na vrhu lestvice, Rušani ostajajo na devetem mestu lestvice.


V drugi sobotni tekmi je Dravinja v sosedskem derbiju gostila Zreče. Obračun sosedov je na tribune privabil kar tristo petdeset gledalcev, ki so videli prvo delitev točk med nasprotnikoma v tej sezoni. Srečanje so odlično pričeli Zrečani in že v 7. minuti šokirali gostitelje, ko je domačega vratarja Gregorja Finka premagal Jaka Brdnik. Tik pred odhodom na odmor je rezultat za Konjičane izenačil Tadej Gaber. V sedmi minuti nadaljevanja so Konjičani ostali brez kapetana Jerneja Čerenaka, ki je moral predčasno zapustiti igrišče zaradi rdečega kartona. Zrečani do konca srečanja niso izkoristili številčne prednosti, tako je ostalo pri delitvi točk. Konjičani ostajajo na petem mestu lestvice s točko prednosti pred Zrečami.

Uvodni nedeljski obračun je pripadel Vidmu, ki je doma gostil Pesnico. Videmčani so tako po treh zaporednih porazih naposled le prišli do pomembnih treh točk. Varovanci Roberta Hojnika so glavnino dela opravili v končnici prvega polčasa, najprej je v 39. minuti za vodstvo Haložanov poskrbel Žiga Zdovc. Končni rezultat pa je le dve minuti zatem postavil Sebastjan Krajnc. Videm je z zmago ostal na drugem mestu lestvice, Pesničani ostajajo osmi.

V zadnji tekmi 19. kroga sta se v Šmartnem ob Paki pomerila domače Šmartno in celjski Šampion. Dobrih dvesto gledalcev je videlo prvo spomladansko točko svojih ljubljencev. V 90. minutah se mreži sicer nista zatresli, Šmartno je s prvo spomladansko točko zdrsnilo na četrto mesto, Šampion je zdrsnil na sedmo mesto.

 

Rezultati 19. kroga 3. SNL sever:

Avto Grubelnik Dravograd : Pohorje 4:3 (2:2)

200; Adomako 34`, Vrabič 41`, Rožej 78`, Stevanović 85`; Fideršek 9`, Fridrih 14`, 52`

Dravinja : Zreče 1:1 (1:1)

350; Gaber 44`; Brdnik 7`

RK: Čerenak 52` – Dravinja

Videm pri Ptuju : Tehnotim Pesnica 2:0 (2:0)

100; Zdovc 39`, Krajnc 41`

Šmartno 1928 : Šampion 0:0

200

Kety emmi Bistrica – prost

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…