Velikonočni vikend v 3. slovenski nogometni ligi sever prinaša nove zanimive tekme in dva igralna dneva, kar tri srečanja bodo odigrana v sobotnem terminu, srečanje na Vidmu pa bo odigrano na velikonočni ponedeljek. V 21. krogu bo prosta ekipa Pohorja.


Uvodno srečanje 21. kroga v Šmartnem ob Paki med domačim Šmartnim in konjiško Dravinjo lahko mirno razglasimo za derbi kroga. Gre za obračun četrte in pete ekipe iz prvenstvene lestvice, ki ju loči pet točk. Šmarčani, ki jih tudi slab štart v spomladanski del ni oddaljil od vrha bodo napadali drugo zaporedno zmago, medtem ko Konjičani upajo, da še naprej ostanejo neporaženi ter se z novimi tremi točkami vključijo v boj za sam vrh lestvice. V letošnji sezoni so se obakrat veselili v gostujočem taboru, bodo tokrat nogometaši Šmartnega izkoristili prednost domačega igrišča, ali se bodo še drugič v sezoni treh točk veselili Konjičani?

Vodilni Dravograd bo doma gostil ekipo celjskega Šampiona. Korošci, ki s tremi točkami naskoka držijo prvo mesto, bodo proti Celjanom iskali še šesto zaporedno zmago s katero bi tudi po velikonočnem vikendu ostali na vrhu razpredelnice. Na drugi strani Celjanom ne gre vse po načrtih a kljub dvema zaporednima remijema še vedno niso nabrali prevelikega zaostanka za šesterico pred njimi. Glede na trenutno formo obeh ekip vloga favoritov pripada vodilni ekipi na lestvici, a Celjani bodo v Dravogradu skušali narediti vse da pridejo še do druge zmage v letošnjih obračunih.

Prvi zasledovalci Dravograda, nogometaši Bistrice bodo doma igrali proti Pesnici. Na papirju vloga favoritov pripada Bistričanom, ki lovi še tretjo zaporedno zmago. Pesničanom praktično ne gre nič od nog, na svojem kontu pa imajo že kar štiri zaporedne poraze. Glede na trenutno formo in položaj na lestvici pa ne kaže, da bi Pesničani lahko upali na presenečenje in točke proti favorizirani Bistrici.

Na velikonočni ponedeljek bodo v standardnem dopoldanskem terminu nogometaši Vidma pri Ptuju gostili nogometaše Zreč. Videmčani, ki trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici imajo pred Zrečani na šestem mestu šest točk prednosti. Forma obeh ekip pa se je v zadnjih tednih rahlo obrnila v korist Videmčanov, ki so po katastrofalnem začetku v zadnjih dveh tekmah nanizali zmago in remi, medtem ko so Zrečani v zadnji tekmi doma visoko izgubili proti Šmartnemu. V medsebojnih obračunih v letošnji sezoni boljše kaže Videmčanom, ki upajo na še drugo zmago nad Zrečami, lahko Zrečani na obronkih Haloz pridejo do prve letošnje medsebojne zmage?

Razpored 21. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 20.4.2019

16:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Dravinja

16:30; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Šampion

17:00; Slovenska Bistrica; Kety emmi Bistrica : Tehnotim Pesnica

Ponedeljek; 22.4.2019

10:30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Zreče

Prost: Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…