Osrednje srečanje 18. kroga v 3. SNL sever je bilo odigrano v Slovenski Bistrici, kjer je domača Bistrica gostila ekipo Vidma pri Ptuju. Dobrih sto petdeset gledalcev je na prvi zadetek čakalo vse do 39. minute, ko je Bistričane v vodstvo popeljal Andraž Korošec. Varovanci Primoža Kračuna so svoje vodstvo povišali v 72. minut, ko je zmago in tri točke potrdil Agonis Bajraktaraj. Bistrica je s tremi točkami izkoristila ne igranje Dravograda in zavzela vrh prvenstvene razpredelnice, Videm je z novim porazom zdrsnil na tretje mesto lestvice.


Nov šok so doživeli nogometaši Šmartnega, ki v spomladanskem delu niso prepoznavni, tokrat so jim lekcijo odčitali nogometaši Pohorja. Rušane je v 20. minuti v vodstvo popeljal Jan Serdenšek. Tik pred odhodom na odmor so varovanci Janija Poliča povišali vodstvo, ko je Damirja Mušiča premagal Timotej Javornik. Tudi v nadaljevanje so imenitno vstopili Rušani, ki so že v uvodni minuti tretjič zatresli mrežo gostov, pod zadetek se je podpisal Andraž Fridrih, ki je v deveti minuti nadaljevanja s svojim drugim zadetkom tudi potrdil zmago Pohorja. Pohorje kljub zmagi ostaja na zadnjem devetem mestu lestvice, Šmartno je z novim porazom zdrsnilo na četrto mesto lestvice.

Do nove zmage so prišli nogometaši Zreč, ki so gostovali pri Pesnici. Srečanje je odločil prvi strelec Zrečanov Matej Vinkovič, ki je najprej premagal Dragana Topiča v 14. minuti, srečanje pa s svojim drugim zadetkom odločil osem minut pred iztekom rednega dela. Zreče so se z zmago zavihtele na šesto lestvice, Pesnica ostaja na osmem mestu.

V edinem nedeljskem srečanju je konjiška Dravinja gostila celjski Šampion in prišla do druge zaporedne zmage. Konjičani so povedli po zadetku Andraža Kolarja v 26. minuti. Le nekaj minut zatem so Konjičani še povišali svoje vodstvo, ko je mrežo Celjanov zatresel Žiga Brumec. Celjani so sicer imenitno otvorili nadaljevanje srečanja in že v drugi minuti nadaljevanja znižali rezultat, ko je zadel Jetmir Torra. A so Konjičani vse do konca zadržali minimalno prednost, ter se veselili zmage s katero ostajajo na petem mestu lestvice, Celjani z novim porazom pa so zdrsnili na sedmo mesto.

Rezultati 18. kroga 3. SNL sever:

Kety emmi Bistrica  : Videm pri Ptuju 2:0 (1:0)

150; Korošec 39`, Bajrakatraj 72`

Pohorje : Šmartno 1928 4:0 (2:0)

120; Sredenšek 20`, Javornik 45`, Fridrih 46`, 54`

Tehnotim Pesnica : Zreče 0:2 (0:1)

60; Vinkovič 14`, 82`

Dravinja : Šampion 2:1 (2:0)

110; Kolar 26`, Brumec 33`; Torra J. 47`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …