Pred tretjeligaši, ki nastopajo v 3 SNL center, so preostali še štirje krogi, kaj kmalu bi lahko bil znan prvak, kot vse kaže bodo to znova nogometaši Bleda. Trije dvoboji so na sporedu danes, Komenda bo srečanje s Šenčurjem odigrala jutri, medtem ko bo sosedski dvoboj med Grosupljem in Ivančno odigran 22. maja. 


Zagorjani so z odličim spomladanskim delom skočili na drugo mesto prvenstvene lestvice, tokratni nasprotnik prihaja iz Žirov, ki se še bori za obstanek. Zasavci so v tej sezoni doma doživeli zgolj en poraz, v šestem krogu so si minimalno zmago priigrali nogometaši Arne Tabor.  Žirovci so v zadnjem krogu minimalno poraženi proti neposrednemu konkurentu za obstanek, Šenčurju. Z devetnajstimi osvojenimi točkami držijo deveto mesto, točkovno so izenačeni s Komendo. 

V Ljubljani pri Arnah Tabor gostuje vodilni Bled, ki je v tej sezoni v Ljubljani remiziral, v Športnem parku Bledec pa slavil z 1:0. Ljubljančani se nahajajo v varni coni, zasedajo peto mesto na lestvici in imajo deset točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. V zadnjem krogu so Ljubljančani v gosteh z 1:2 premagali Ivančno. V glavnem mestu bo odigrano še eno srečanje, k Svobodi se odpravlja kranjska Sava. Nasprotnika sta na prvenstveni lestvici izenačena, oboji so osvojili enaindvajset točk. Nasprotnika sta se dvakrat srečala v tej sezoni, zmagi pa sta ostali v domačih rokah. Kranjčani so slavili z 2:1, medtem ko je Svoboda na svoji zelenici vpisala zmago z 2:0. Ljubljančani bodo do konca sezone odigrali srečanja s konkurenti za obstanek, Kranjčane pa glede na stanje na lestvici, do konca sezone čaka težko delo. Svoboda ima v svojih vrstah trenutno najboljšega strelca lige, s 16. doseženimi zadetko vodi 24-letni Aleksandar Đokić.

Jutri nas čaka še en dvoboj za obstanek, v Komendi, kjer gostujejo Šenčurjani. Domači so s serijo treh porazov padli na zadnje mesto prvenstvene lestvice, osvojili so enako število točk kot Žirovci. Šenčurju po zadnjih rezultatih kaže precej bolje, kot pred začetkom spomladanskega dela. V zadnjem krogu so slavili na gostovanju v Žireh in skočili na šesto mesto, vendar imajo zgolj tri točke prednosti pred tokratnim nasprotnikom. V letošnji sezoni so Šenčurjani obakrat premagali Komendo, ob enakem končnem izplenu, bi prišli korak bližje obstanku. 

Srečanje kroga bo odigrano v Grosupljem, kjer bo gostovala sosednja Ivančna, a bo dvoboj odigran 22. maja. Grosupeljčani so na zadnjih dveh tekmah vpisali dva poraza, kar se jim v letošnji sezoni še ni zgodilo, kljub temu ostajajo na četrtem mestu. Ivančna je tudi v tej sezoni lovila naslov prvaka 3 SNL center, a kot kaže se jim tudi letos ne bo izšlo, saj so v spomladanski del vstopili z dvema porazoma, enega so jim zadali sosedje iz Gorsupljega. Na obeh medsebojnih tekmah v tej sezoni je slavilo Grosuplje.

Tekme 24. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 17.00 Zagorje – Žiri

Sobota, 17.00 Arne Tabor 69 – Bled Hirter

Sobota, 17.00 Svoboda Ljubljana – Sava Kranj

Nedelja, 17.00 Komenda – Tinex Šenčur

Sreda (22. maj), 18.00 Brinje Grosuplje – Ivančna Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…