Tekmovanje v 3. SNL center se približuje h koncu, saj sta ostala le še dva igralna kroga, v tem krogu bodo vsi dvoboji odigrani v soboto, s pričetkom ob 17.30 uri. Kot smo že pisali, so nogometaši Bleda znova osvojili naslova prvaka, ni pa še odločeno, kdo bo moral naslednjo sezono srečanja igrati na nižji stopnji. 


Za obstanek se borijo štiri moštva, med temi so tudi Žirovci, ki se bodo na gostovanju pomerili z Ivančno Gorico. Dolenjci na zadnjih štirih dvobojih niso uspeli vpisati zmage, ob dveh remijih so bili dvakrat poraženi. S pozitivnim nizom v goste prihajajo nogometaši Žirov, saj so v nizu dveh zmag, premagali so Komendo in Zagorje. Ivančna je ostala v boju za drugo mesto, medtem ko Žiri zasedajo sedmo mesto, a imajo zgolj tri točke prednosti pred Savo iz Kranja, ki je na devetem. Dvoboj prvo in drugouvrščenega moštva bo odigran v Zagorju. Zasavci so po odličnem nizu na začetku spomladanskega dela uspeli priti do drugega mesta, vendar je zmanjkalo časa za lov na vodilni Bled. V tej sezoni sta se nasprotnika v Zagrju razšla brez doseženih zadetkov, na Bledu pa so slavili domači s 3:1. 

Grosuplje tudi ostaja v boju za drugo mesto, tokrat jim bo nasproti stala kranjska Sava, ki se krčevito bori za obstanek. Kranjčani imajo pred Komendo tri točke prednosti, a za Šenčurjem in Žirmi zaostajajo tri točke. Dolenjci so na zadnjih štirih tekmah zabeležili kar tri poraze, kar jih je pahnilo na četrto mesto na lestvici. Sava je na zadnjem odigranem srečanju osvojila točko, pred tem pa bila poražena v Ljubljani, kjer je slavila Svoboda in se nekoliko oddaljila od Kranjčanov, saj imajo sedaj šest točk prednosti. Letos Sava še ni uspela premagati Grosuplja, ob remiju so vpisali en poraz. 

Nogometaši Arne Tabor so si že zagotovili obstanek, do konca sezone pa se višje ne morejo uvrstiti. Nasproti jim bodo stali Šenčurjani, ki se nahajajo v nevarni coni. V prejšnjem krogu so bili poraženi proti neposrednemu konkurentu za obstanek, ljubljanski Svobodi. Oba letošnja dvoboja sta pripadla Ljubljančanom, v Šenčurju so slavili minimalno zmago z 0:1, medtem ko je bilo v Ljubljani doseženih kar 6 zadetkov, končni izzid je bil 4:2. Komenda je s petimi zaporednimi porazi obstala na zadnjem mestu na prvenstveni lestvici in tako ostajajo z minimalnimi možnostmi za obstanek. Svoboda bo skušala nadaljevati pozitiven niz petih tekem brez poraza, remizirali so z nasprotniki s samega vrha lestvice, premegali pa Savo in Šenčur. Z novo zmago bi se lahko približali Arnam Tabor na petem mestu.

Tekme 26. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 17.30 Ivančna Gorica – Žiri
Sobota, 17.30 Zagorje – Bled Hirter
Sobota, 17.30 Brinje Grosuplje – Sava Kranj
Sobota, 17.30 Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur
Sobota, 17.30 Svoboda Ljubljana – Komenda

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…