Dvajseti krog 3 SNL center bosta danes odprla Šenčur in Ivančna Gorica, preostala srečanja so na sporedu v soboto. Nekdaj je dvoboj med Šenčurjem in Ivančno pomenil boj za vrh, vendar so v letošnji sezoni Šenčurjani v precej slabšem položaju in se borijo za obstanek. Spomladanski del sta nasprotnika odprla z istim učinkom, vpisla sta po eno zmago ter remi, poleg tega pa dvakrat nasprotnikom priznala premoč. Oba dvoboja trenutne sezone sta pripadal Dolenjcem, doma so slvaili s 4:2, medtem ko so v gosteh zabeležili zmago z 1:3.


Vodilni Bled bo po prvem letošnjem in precej visokem porazu gostoval v Kranju, pri Savi. Kranjčani so v zadnjem krogu z remijem v Ivančni Gorici prekinili niz osmih porazov, s točko so ostali v krogu treh moštev na dnu lestvice, vsi so osvojili po 15 točk. V zadnjih treh sezonah Kranjčani niso uspeli premagati Blejcev, ob petih porazih so v lanski sezoni na domači zelenici remizirali. V Ljubljani bodo gostovali Žirovci, ki se bodo pomerili z Arnam Tabor in Grosuplje, ki odhaja k Svobodi. Letos sta si Arne Tabor in Žiri z dvema remija razdelila po točko. V Žireh se je srečanjo končalo z rezultatom 2:2, v Ljubljani pa sta mreži mirovali. Ljubljančani zasedajo peto mesto na lestvici, Žirovci z enajstimi točkami manj osmo in se bodo krčevito borili za obstanek. Svoboda po dveh zaporednih porazih pričakuje Dolenjce, ki letos še niso doživeli poraza. Ljubljančani sicer zasedajo šesto mesto, a imajo zgolj štiri točke prednosti pred zasledovalci na zadnjem mestu. V desetem krogu je Svoboda že odščipnila točko favoriziranemu Grosuplju in se gotovo tudi tokrat ne bodo vdali še pred začetkom dvoboja. 

Komenda in Zagorje se bosta pomerila v večernem terminu, zaradi sejma v Komendi, bo srečanje odigrano v Radomljah. Zasavci so letos vpisali štiri zmage, na ravno toliko srečanjih in zasedajo sam vrh prvenstvene lestvice. Komenda ni najbolje krenila v nadaljevanje sezone, saj so osvojili zgolj dve točki. Tik za petami so zadnjeuvrščena moštva, pred katerimi bežijo vsega tri točke. Do sedaj sta se nasprotnika med tretjeligaši pomerila na desetih srečanjih, s petimi zmagami so uspešnejši Zagorjani, ob tem je ena zmaga pripadla Komendi, štirikrat se je dvoboj zaključil z delitvijo točk. Zasavci s pozitivnim nizom držijo stik z vrhom, za vodilnim Bledom zaostajajo deset točk.  

Tekme 20. kroga 3. SNL – center:

Petek, 19.00 Tinex Šenčur – Ivančna Gorica

Sobota, 16.30 Sava Kranj – Bled Hirter

Sobota, 16.30 Arne Tabor 69 – Žiri

Sobota, 16.30 Svoboda Ljubljana – Brinje Grosuplje

Sobota, 18.30 Komenda – Zagorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…