V Šenčurju sta se v prvem dvoboju 13. kroga 3. SNL center pomerila domači Šenčur in Ljubljanska Svoboda. V tekmi polni preobratov sta se nasprotnika na koncu morala zadovoljiti z delitvijo točk. Domače je v vodstvo popeljal Samo Kokalj v 43. minuti srečanja, a je tik pred odhodom na odmor izenačil Aleksandar Đokić, ki je bil natančen z bele točke. V nadaljevanju so kaj kmalu bili doseženi novi zadetki, za novo vodstvo domačih je v drugi minuti poskrbel Aleksandar Bodiroža. Sledil je preobrat Ljubljančanov, najprej je izenačil Eni Nuhanovič, nato pa sta za vodstvo z 2:4 zadela še Žan Palčič in drugič na srečanju Đokić, ki je v polno meril v 75. minuti. Dve minuti kasneje je zaostanek domačih znižal Elvis Markišić, v 83. minuti pa za končinih 4:4 poskrbel Gašper Fende. Šenčur je s točko zapustil zadnje mesto na lestvici, Svoboda pa se je z dvanajstimi točkami poravnala s Komendo.  


Nogometaši Bleda tudi po trinajstih krogih ostajajo neporaženi, tokrat so pol ducata zadetkov dosegli v mrežo Zagorja. Ob polčasu so domači vodili z 2:0, v polno sta merila Ermin Čamdžić in Boštjan Varl. Že v prvi minuti nadaljevanja je bilo na semaforju 3:0, strelec zadetka je bil Anže Cankar. Do vodstva s 5:0 je Bled prišel v vsega minuti igre, v 55. minuti je zadel Ladislav Stanko, nato je bil natančen tudi Rok Grašič. Končni rezultat je s četrtim zadetkom v sezoni postavil Jan Wolhar in potrdil deveto zmago svojega moštva. Bled ostaja na vrhu razpredelnice, medtem ko Zasavci zasedajo četrto mesto. 

V soboto so Žirovci gostili Grosuplje in na koncu ostali praznih rok. Gostje so v 20. minuti vodili že z 0:2, strelca zadetkov sta bila Niko Adamič, v deseti minuti in Matevž Fortin. Naslednji zadetek je bil dosežen v drugem delu, v 64. minuti je na neulovljivo prednost gostov povišal Miha Dobnikar. Tolažilni zadetek je v domačih vrstah dosegel Nace Eržen, ki je s šestimi zadetki najboljši strelec svojega moštva. Po novem porazu Žirovci z devetimi točkami samevajo na dnu, Grosuplje pa z novo zmago ostaja v boju za sam vrh lestvice. 

Nedeljsko popoldne sta zaznamovali dve srečanji, Arne Tabor 69 so gostili Savo, v Ivančni Gorici je gostovala Komenda, zmagi pa sta ostali v domačih rokah. V Ljubljani sta bila zadetka dosežena v drugem polčasu, obakrat je žoga končala za hrbtom gostujočega vratarja. Mrežo gostov je načel Lenart Lesar v 70. minuti, tik pred koncem srečanja je končni izid postavil Dario Lovrec. Ljubljančani so zabeležili peto zmago v sezoni, ter zasedajo peto mesto na lestvici, Sava s štirimi točkami manj ostaja mesto nižje. Večerni dvoboj je pripadel Ivančni Gorici, kljub temu, da so v 77. minuti ostali brez Emila Ciriković, ki je bil izključen. Tudi na tem srečanju so bili zadetki doseženi v drugem delu. Najprej je v 74. minuti Dolenjce v vodstvo popeljal Jernej Gvardjančič, le tri minute kasneje so morali domači braniti prednost z igralcem manj. Ivančni je načrte prekrižal Julijan Križman, ki je poravnal izid v 82. minuti srečanja. Domači se niso predali in na veliko veselje domače publike je štiri minute pred koncem drugič na srečanju zadel Gvardjančič in tako ohranil stik z vodilnim Bledom, za katerim zaostajajo dve točki. 

Rezultati 13. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur – Svoboda Ljubljana 4:4
Kokalj 43’, Bodiroža 47’, Markišić 77’, Fende 83’; Đokić 45’ (11m), 75’, Nuhanovič 51’, Palčič 66’

Bled Hirter – Zagorje 6:0
Čamdžić 12’, Varl 40’, Cankar 46’, Stanko 55’, Grašič 56’, Wolhar 77’ 

Žiri – Brinje Grosuplje 1:3
Eržen 87’; Adamič 10’, Fortin 20’, Dobnikar 64’

Arne Tabor 69 – Sava Kranj 2:0
Lesar 70’, Lovrec 90’

Ivančna Gorica – Komenda 2:1
Gvardjančič 74’, 86’; Križman 82’
RK: Emil Ciriković 77’ (Ivančna Gorica)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grosuplju tretjeligaš ugnal drugoligaša

Priprave in tekme so v polnem teku v vseh klubih na sončni strani Alp. V Grosuplju, kjer d…