Svojo zmago so Šenčurjani vpisali že v sredo, ko so v Kranju slavili s 3:4. Šesto zmago v sezoni so zabeležili tudi Zasavci, ki so s 3:2 premagali Žiri. Večino zadetkov sta nasprotnika dosegla v prvem polčasu. V 24. minuti srečanja so Zagorjani vodili že s 3:1 in si praktično zagotovili tri točke. Domače je v sedmi minuti v vodstvo popeljal Simon Zupančič, a so gostje tri minute kasneje z zadetkom Anžeta Čuka izenačili. Sledila sta še dva zadetka Zasavcev, najprej je zadel Jan Holešek, nato pa še Domen Kunič, ki je postavil rezultat polčasa. Med strelce se je v nadaljevanju vpisal tudi Nace Eržen, ki je s petimi zadetki najboljši strelec Žirov. Kljub številnim zadetkom so morali Žirovci priznati poraz in še naprej ostajajo v spodnjem delu lestvice, medtem ko je Zagorje ostalo na četrtem. 


Do nove zmage so prišli tudi vodilni Blejci, ki so gostovali v Ljubljani pri Svobodi. Domači so se dobro upirali favoriziranim gostom, klonili pa šele v zadnjih desetih minutah srečanja. Zmagovalca je z dvema zadetkoma odločil Jan Wolhar, natančno je meril v 81. in 87. minuti srečanja. Bled ostaja na prvem mestu lestvice, z dvema točkama prednosti pred Ivančno Gorico.

Dolenjci so si zmago priigrali že v 19. minuti, ko so proti Arnam Tabor 69 vodili že z 2.0. Mrežo Ljubljančanov je načel Tilen Kralj v sedmi minuti, dvanajst minut kasneje pa je izid polčasa postavil Žiga Anželj. Ivančna je zmago potrdila devet minut pred koncem srečanja, še drugič se je med strelce vpisal Kralj. Dolenjci še naprej držijo korak z vrhom, Ljubljančani pa zaključujejo zgornji del prvenstvene lestvice.

Komenda je danes vpisala drugo zaporedno zmago, tokrat so doma z 2:0 premagali Grosuplje. Delo so domači opravili že v prvem delu, ko so dosegli oba zadetka. Komendo je v vodstvo v 12. minuti popeljal Aleksandar Vasilić, zmago pa dve minuti pred odhodom na odmor potrdil Kristjan Kovačevič. Komenda je z zmago zapustila dno lestvice in so skočili na sedmo mesto, Grosuplje pa ostaja tretjeuvrščeno moštvo prvenstva.

Rezultati 12. kroga 3. SNL – center:

Sava Kranj – Tinex Šenčur 3:4
Hasanaj 14’, Zajc 42’, Ivanuša 48’; Repnik 4’, Kokalj 7’ (11m), 18’, Šmid 88’

Zagorje – Žiri 3:2
Zupančič 7’, Holešek 20’, Kunič 24’; Čuk 10’, Eržen 56’

Svoboda Ljubljana – Bled Hirter 0:2
Wolhar 81’, 87’

Ivančna Gorica – Arne Tabor 69 3:0
Kralj 7’, 81’, Anželj 19’

Komenda – Brinje Grosuplje 2:0
Vasilić 12’, Kovačevič 43’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…