V petek so do druge zmage v sezoni prišli nogometaši Šenčurja in tako prekinili niz porazov. Z 2:1 so pod novim vodstvom prvič slavili, doma so premagali Komendo. Domači so v 63. minuti vodili z 2:0, še v prvem polčasu je zadel Elvis Markišić, kot se je ob koncu izkazalo pa je za zmagovitega poskrbel Ervin Jogić. Poraz je nekoliko ublažil Nik Rahne, ki je zadel ob izteku igralnega časa, a je le tega zmanjkalo za dosego točke. Šenčur je znova prepustil zadnje mesto Žirem, točkovno pa so se poravnali s Komendo. 


Preostali dvoboji so bili na sporedu v soboto, Arne Tabor 69 so gostili do tedaj vodilni Bled in uspeli osvojiti točko, čeprav bi lahko vse tri ostale doma. Ljubljančani so povedli v 27. minuti, po tem ko je tretjič v sezoni zadel Roman Gomboši. Vodstvo so domači držali do sodnikovega dodatka, vendar je v 94. minuti za točko poskrbel Ladislav Stanko. Ob tem so gostje ostali z igralcem manj na igrišču, saj je bil izključen Boštjan Gaberšček. Bled je izgubil eno mesto na lestvici in se sedaj nahajajo na drugem, medtem ko Ljubljančani ostajajo na šestem. Z istim izidom se je končalo tudi srečanje v Kranju, kjer je gostovalo Grosuplje. Tudi na gorenjskem so gostje lovili izenačenje v izdihljajih srečanja. Domače je v vodstvo popeljal Matic Kopač, zadetek je dosegel v 15. minuti. Kazalo je, da bo zmaga ostala pri Gorenjcih, a je za delitev točk poskrbel Nal Strajnar, z zadetkom v drugi minuti sodnikovega dodatka. V Ljubljani sta se pomerila tudi Svoboda in Zagorje, srečanje pa se je končalo z delitvijo točk in brez zadetkov. Pet minut pred koncem je bil izključen Simon Zupančič, ostalo pa je premalo igralnega časa za spremembo izzida in zmago domačih.

Večerni dvoboj v Ivančni Gorici se je končal z zmago domačih, kar jim je prineslo skok na vrh prvenstvene lestvice. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, kljub temu, da so bili gostje iz Žirov precej nevarnejši za gol Ivančne. Prvi zadetek je padel v drugi minuti nadaljevanja, ko je z glavo zadel Žiga Anželj. Gostje se niso predali in šest minut kasneje poskrbeli za izenačenje, napako domače obrambe je izkoristil Nace Eržen. Zmago je Dolenjcem priigral Marko Šajn dvajset minut pred koncem, natančno je meril z roba kazenskega prostora. Žirovci so po novem porazu in zmagi Šenčurja znova padli na zadnje mesto lestvice.   

Rezultati 9. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur – Komenda 2:1
Markišić 23’, Jogić 63’; Rahne 90’

Arne Tabor 69 – Bled Hirter 1:1
Gomboši 27’; Stanko 94’
RK: Gaberšček 94’ (Bled)

Sava Kranj – Brinje Grosuplje 1:1
Kopač 15’; Strajnar 92’ 

Svoboda Ljubljana – Zagorje 0:0
RK: Zupančič 85’ (Zagorje)

Ivančna Gorica – Žiri 2:1
Anželj 47’, Šajn 70’; Eržen 53’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…