Po odigranem 24. krogu 3. SNL center bi lahko Bled prišel na korak do naslova prvaka tekmovanja, saj se bosta v Gorsupljem pomerila istoimenovani domači klub in gostje iz Ljubljane, ki sledita Blejcem. Nogometaši Arne Tabor so doživeli dva poraza letos, na gostovanjih v Zagorju in na Bledu, medtem ko Dolenjci še niso izgubili. Grosuplje za Bledom zaostaja štiri točke, Ljubljančani na tretjem mestu pa so osvojili točko manj. V Šenčurju bo znova potekal gorenjski dvoboj, gostovali bodo zadnjeuvrščeni Leščani. Šenčur zaseda šesto mesto in nimajo več možnosti za preboj na višja mesta, gostje pa potrebujejo vse tri točke v kolikor želijo ohraniti upanje na obstanek med tretjeligaši. Prvi medsebojni dvoboj je pripadel Šenčurju, salvili so z 1:3.


Dvoboj sredine lestvice bo odigran v Podzemlju, domača Kolpa pričakuje petouvrščeno Ivančno Gorico. Belokranjci z dobro popotnico pričakujejo neugodne goste, saj so na zadnjih dveh srečanjih slavili zmagi. Ivančna Gorica je na zadnjem srečanju izgubila z Bledom, pred tem pa remizirala v Kočevju. Na dosedanjih sedmih srečanjih Kolpa še ni uspela vpisati zmage, Ivančna je slavila petkrat, še dve srečanji pa sta se končali brez zmagovalca. Pred Blejci je po Ivančni še ena težka preizkušnja, saj so Jeseničani v zadnjih krogih dokazali, da so zmožni premagovati tudi moštva z vrha prvenstvene lestvice. Bled zanesljivo drvi proti naslovu prvaka 3. SNL center, ki bi jim zagotovil dodatne kvalifikacije za nastop v 2. Slovenski nogometni ligi. Na zadnjih petih dvobojih je Bled zabeležil štiri zmage in en remi, točke jim je odščipnila Sava iz Kranja.

Kočevje doma pričakuje Komendo, ki s 34. osvojenimi točkami zaseda sedmo mesto na lestvici. Domači bodo lovili še tretje zaporedno osvajanje točk, saj so na zadnjih dveh tekmah remizirali. Z zmago in ob ugodnem razpletu rezultatov na preostalih dvobojih, bi si lahko zagotovili obstanek. Vendar jih čaka težko delo, saj Komenda na zadnjih šestih dvobojih ni izgubila. Zagorjani se odpravljajo v Bohinjsko Bistrico, kjer se bodo pomerili z Bohinjem. Zasavci so izgubili vse možnosti za osvojitev prvega mesta, predvsem na račun slabših rezultatov v zadnjem obdobju. Trenutno zasedajo četrto mesto, Bled pa ima že neulovljivo prednost desetih točk. Srečanje je v tem trenutku pomembnejše z vidika domačih, ki še zmeraj lahko upajo na obstanek med tretjeligaši. Na lestvici zasedajo predzadnje mesto, a jim Kočevje in Rudar iz Trbovelj bežita zgolj s tremi točkami prednosti. V Zagorju so domači slavili z zanesljivih 5:0.

S tekmo v Trbovljah se bo zaključil 24. krog, v nedeljo se bosta pomerila Rudar in Sava. Gostje iz Kranja so si že zagotovili obstanek, medtem ko Zasavci še naprej lovijo svojo prvo zmago letos. Zgolj enkrat so uspeli osvojiti točko, na preostalih tekmah pa so bili poraženi. Slabe predstave v nadaljevanju prvenstva so jih pahnile v nezavidljiv položaj in bodo v zadnjih krogih lovili obstanek v 3. SNL center. Sava je v letošnji sezoni uspela odščipniti točke vodilnim moštvom lige. Konec oktobra je Rudar v Kranju osvojil vse tri točke, zmagali so z rezultatom 1:2.

Tekme 24. kroga 3. SNL – center:

Brinje Grosuplje : Arne Tabor 69

Tinex Šenčur : Šobec Lesce

Kolpa : Ivančna Gorica

Bled Hirter : SIJ Acroni Jesenice

Kočevje : Komenda

Bohinj : Zagorje (vse sobota, 17.30)

Rudar Trbovlje : Sava Kranj (nedelja, 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…