Sedemnajsti krog 3. SNL center bosta z gorenjskim dvobojem odprla domači Šenčur in gostje z Bleda, medtem ko so preostala srečanja na sporedu v soboto. 


Šenčurjani doma gostijo vodilno moštvo lige, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Tokratni domačini so v prvem krogu spomladanskega dela remizirali v Žireh in tako ubranili predzadnje mesto na lestvici. Blejci so z zmago v Komendi še povečali prednost na vrhu lestvice in bodo ostali vodilni tudi po srečanju s Šenčurjem. Prvi dvoboj v sezoni je pripadel Bledu, ki je doma slavil s 3.0. V soboto so na sporedu trije dvoboji, ki se pričnejo ob 15.30 uri, v večernem terminu pa je na sporedu dolenjski derbi med Ivančno in Grosupljem. 

V Ljubljani bo Arne Tabor gostil Žiri, Svoboda pa se bo na domači zelenici pomerila s Komendo, medtem ko kranjska Sava gosti Zagorje. Nogometaši Arne Tabor bodo imeli priložnost popraviti vtis s prvega medsebojnega dvoboja, ko so na gostovanju zgolj remizirali, točko pa lovili v sodnikovem dodatku. Ljubljančani glede na stanje na lestvici veljajo za favorite, vendar so Žirovci že večkrat dokazali, da se ne predajajo in borijo za vsako točko. Nasprotnika sta spomladanski del odprla z remijema. Svoboda je v prvem krogu premagala Savo in izkoristila spodrsljaj Komende ter skočila na šesto mesto prvenstvene lestvice. Tokrat imajo Ljubljančani priložnost izkoristiti prednost domačega igrišča in še naprej ohraniti prednost pred Komendo, pred zadnjim delom sezone. Sava bo poizkusila prekiniti negativen niz šestih porazov, proti tretjeuvrščenemu Zagorju. Zasavci so slavili na zadnjih dveh dvobojih, z novo zmago pa bi ohranili stik z vrhom, za katerim zaostajajo že 13 točk. Kranjčani so sicer osvojili 14 točk v dosedanjem deu prvenstva, vendar imajo pred zadnjeuvrščenimi Žirovci le tri točke prednosti. 

Pod reflektorji bo na sporedu dolenjski derbi med domačo Ivančno Gorico, ki se bori za sam vrh in sosednjim Grosupljem, ki trenutno zaseda četrto mesto. Domači niso najbolje krenili v nadaljevanje sezone, saj so bili na gostovanju v Zagorju poraženi. Grosupeljčani pa so se morali zadovoljiti z delitvijo točk z ljubljanskim Arne Tabor. Prvi dvoboj je pripadel Grosupelju, edini zadetek na srečanju je dosegel Jaka Cimerman.  

Tekme 17. kroga 3. SNL – center:

Petek, 19:00 Tinex Šenčur – Bled Hirter
Sobota, 15.30 Arne Tabor 69 – Žiri
Sobota, 15.30 Svoboda Ljubljana – Komenda
Sobota, 15.30 Sava Kranj – Zagorje
Sobota, 19.00 Ivančna Gorica – Brinje Grosuplje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…