Pred nogometaši v 3. SNL center so preostali še štirje tekmovalni krogi, predvsem zanimivo je v zgornjem delu prvenstvene lestvice, kjer se za naslov borijo štiri moštva.


Pomembna tekma, za oba nasprotnika bo odigrana v Zagorju, kjer gostuje drugouvrščeno Grosuplje. Pravi nogometni dvoboj 23. kroga kvari dejstvo, da bo tekma odigrana za zaprtimi vrati. Grosupeljčani so nanizali dvanajst tekem brez poraza, s čimer zasluženo zasedajo drugo mesto na lestvici. Zadnji poraz so jim 21. oktobra zadali ravno Zagorjani, ki so v gosteh slavili z 0:2.

Tudi v spodnjem delu lestvice še ni vse zaključeno, Jeseničani bodo doma gostili Kočevje, ki je trenutno izven dela za izpad, imajo pa tri točke prednosti pred Bohinjem. Jeseničani so si že zagotovili obstanek in bodo lovili tretjo zaporedno zmago, po zmagah nad Zagorjem in Bohinjem. Lesce so se s štirimi osovjenimi točkami na zadnjih treh tekmah nekoliko približali Bohinju in Kočevju, serijo osvajanja točka pa je z zmago prekinil Bled. Tokratni nasprotnik Lesc prihaja iz Bele krajine, osmouvrščena Kolpa. Nasprotnika sta se pomerila v 10. krogu, z zadetkom tik pred zaključkom srečanja so slavili domači.

Gorenjski dvoboj je na sporedu v Kranju, kjer gostuje sosednji Šenčur. Oboji so si zagotovili obstanek, ostali pa so tudi brez možnosti za osvojitev prvega mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za napredovanje. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah je dvakrat zmagal Šenčur, enkrat pa sta se razšla z delitvijo točk, na tekmi v Kranju.

Arne Tabor, ki s tekmo manj zasedajo četrto mesto, še naprej upajo na preboj na sam vrh. Proti tokratnemu nasprotniku iz Trbovelj veljajo kot favoriti za zmago, vendar se je že večkrat dokazalo, da nasprotnikov še pred tekmo ne gre odpisovati. Rudar sicer zaseda 11. mesto, vendar bi ob negativnem razpletu okoliščin prav tako lahko zapustili tretjeligaško sceno. Zasavci so v spomladanskem delu osvojili zgolj eno točko in glede na dosedanje rezultate je težko pričakovati zmago v Ljubljani.

V večernem terminu se bosta v Ivančni Gorici pomerila istoimenovani domači klub in vodilni Bled. Glede na stanje na lestvici je tekma pomembnejša z vidika gostov, saj jim Grosuplje sledi s štirimi točkami zaostanka in si do konca sezone praktično ne smejo privoščiti spodrsljaja. Bled je letos izgubil zgolj proti Grosupeljčanom, medtem ko rezultati Ivančne znova nihajo, zaradi tega so tudi že izpadli iz boja za 1. mesto. Prvi dvoboj so dobili Blejci z visokih 5:1.

Triindvajseti krog bosta z nedeljsko tekmo zaključila Komenda in Bohinj. Tudi v tem dvoboju je rezultatsko tekma pomembnejša za goste, saj so trenutno na predzadnjem mestu, ki vodi v nižji rang tekmovanja. Bohinjci so letos trikrat remizirali, na preostalih tekmah pa bili poraženi. Precej bolj zanesljivi so nogometaši Komende, ki so bili zgolj enkrat poraženi, ob tem pa petkrat zmagali in dvakrat remizirali in s 33. osvojenimi točkami zaključujejo zgornji del prvenstvene lestvice.

Tekme 23. kroga 3. SNL – center:

Zagorje: Brinje Grosuplje

SIJ Acroni Jesenice : Kočevje

Šobec Lesce : Kolpa

Sava Kranj : Tinex Šenčur

Arne Tabor 69 : Rudar Trbovlje (vse sobota, 17.30)

Ivančna Gorica : Bled Hirter (sobota, 19.00)

Komenda : Bohinj (nedelja, 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…