Na zelenice se podaljšem premoru vračajo tudi nogometaši v 3 SNL center, med vikendom bo odigranih pet srečanj, štiri v soboto in eno v nedeljo. Vsi dvoboji so na sporedu s pričetkom ob 15.30 uri.


Pomembno srečanje v boju za obstanek bosta odigrala domači Žiri in gostje iz Šenčurja. Nasprotnika zasedata zadnji mesti na prvenstveni lestvici, vendar so gostje s točko več, mesto višje. V Šenčurju so slavili Žirovci, edini zadetek na srečanju je dosegel Nace Eržen. V nadaljevanju sezone bo Šenčurju nastopil okrepljen, saj so se vrnili Rok Dolžan, David Ivanuša, Aleksander Topič in Srđan Arsić, ki je nazadnje igral v Avstriji.

Na Dolenjskem, natančneje v Grosuplju, bosta moči merila istoimenovani domači klub in gostje iz Ljubljane, Arne Tabor 69. Grosupeljčani, ki trenutno zasedajo 3. mesto na prvenstveni lestvici, bodo v spomladanski del sezone vstopili v precej spremenjeni zasedbi. Klub je zapustilo kar 11 nogometašev, medtem ko se je iz ljubljanske Svobode vrnil Rok Šporar. Ljubljančani so s štirimi točkami manj in se na lestvici nahajajo dve mesti nižje. Na vseh dosedanjih dvobojih so slavili Grosupeljčani, jeseni so na gostovanju vknjižili minimalno zmago z 0:1. 

Dvoboj vrha prvenstvene lestvice bo odigran tudi v Zagorju, kjer bo gostovala drugouvrščena Ivančna Gorica. Zasavci bodo sezono nadaljevali pod vodstvo novega trenerja, na klop je sedel Toni Škofca. Hkrati so se se pred nadaljevanjem okrepili z Ivico Peričem, ki je kot posojen nogometaš branil barve Doba. Moštvu iz Zagorja sta se pridružila tudi Jaka Kuhar in Aljaž Tot. Ivančna bo skušala priigrati 12. zmago v sezoni, s čimer bi vsaj do nedelje zasedli vodilni položaj. 

Ljubljana bo gostila srečanje domače Svobode in gostov iz Kranja. Ljubljančani trenutno zasedajo sedmo mesto, gostje so s točko manj, mesto nižje. Edini dosedanji dvoboj teh nasprotnikov med tretjeligaši je pripadel Savi, v Kranju so slavili z 2:1. V nedeljo bo na zelenico v Komendi stopil tudi vodilni Bled. Komenda se s 16. osvojenimi točkami nahaja na šestem mestu, Bled pa kot edino neporaženo moštvo zaseda vodilni položaj. Blejci bodo na gostovanju pri Komendi lovili sedmo zaporedno zmago in se poizkusili oddolžiti za remi na Bledu, kjer sta se nasprotnika razšla z rezultatom 2:2.

Tekme 16. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 15.30 Žiri – Tinex Šenčur

Sobota, 15.30 Brinje Grosuplje – Arne Tabor 69

Sobota, 15.30 Svoboda Ljubljana – Sava Kranj

Sobota, 15.30 Zagorje – Ivančna Gorica

Nedelja, 15.30 Komenda – Bled Hirter

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …