Nogometaši 3. SNL center so odigrali prvo polovico sezone, vodilna je Ivančna Gorica, ki ima točko prednosti pred Bledom. Štirje dvoboji so na sporedu v soboto, največ zanimanja pa zna pritegniti večerni dvoboj vodilnih, Ivančne Gorice in Bleda.


Tretjeuvrščeno Grosuplje gostuje v Ljubljani pri Svobodi in bo lovilo še peto srečanje v nizu brez poraza. Ljubljančani se nahajajo na sedmem mestu in imajo pred zadnjeuvrščenimi pet točk prednosti. Dolenjci so s pozitivnim nizom uspeli zadržati stik z vrhom, za sosedi iz Ivančne zaostajajo vsega tri točke. Edini tretjeligaški dvoboj se je končal z zmago Dolenjcev, ki so doma slavili z 2:0. 

V Kranju favorizirana Sava pričakuje Žiri, že uvodoma so Kranjčani na gostovanju slavili z zanesljivih 1:5. Žirovci so nekoliko popravili vtis z začetka sezone, saj so na zadnjih treh srečanjih izgubili zgolj enkrat, čeprav so tudi ob porazu bili precej nevarni za nasprotnika. Sava se nahaja v zgornji polovici prvenstvene lestvice, medtem ko Žiri znova zasedajo zadnje mesto. 

V Ljubljani bo odigrano še eno srečanje, Arne Tabor 69 gostijo Šenčurjane. Gostje so v prejšnjem krogu preknili niz porazov, ko so doma ugnali Komendo. Ljubljančani v drugi del štartajo z ugodnejšega položaja, s šestega mesta in s prav takšnim številom točk prednosti. 

Vodilna se bosta v večernem terminu pomerila za prevlado v 3. SNL center. Bled je trenutno še edino neporaženo moštvo, a ob štirih remijih zaostajajo za Ivančno. Dolenjci so edini poraz doživeli na dolenjskem derbiju, ko je minimalno zmago slavilo Grosuplje. V prvem krogu sta se nasprotnika razšla z delitvijo točk in brez doseženih zadetkov. 

Deseti krog bosta v Komendi zaključila istoimenovani domači klub in gostje iz Zagorja. Domači niso najbolje krenili v sezoni in s šestimi osvojenimi tiočkami zasedajo zgolj deveto mesto. Zasavci so znova v samem vrhu, z dvema porazoma zapored v prejšnjih krogih, zaostajajo za vodilnim pet točk. Za začetek sezone sta nasprotniak odigrala 1:1 in si razdelila po točko. 

Tekme 10. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 15:30 Svoboda Ljubljana – Brinje Grosuplje

Sobota, 15:30 Sava Kranj – Žiri

Sobota, 15:30 Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur

Sobota, 19:00 Ivančna Gorica – Bled Hirter

Nedelja, 15:30 Komenda – Zagorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…