Dvoboj kroga je bil odigran v Grosupljem, kjer je gostoval vodilni Bled. Prvi polčas se je zaključil brez zadetkov in na odmor sta nasprotnika odšla z začetnih 0:0. V nadaljevanju srečanja je bilo precej pestro, saj so gostje z Bleda uspeli zrežirati preobrat. Dolenjce je v vodstvo popeljal Nal Strajnar, z zadetkom v 61. minuti srečanja. Gostom so do preobrata pomagali tudi domači nogometaši, saj je petnajst minut pred koncem srečanja, z zadetkom v lastno mrežo, izid poravnal Adnan Abdić. Za veselje blejskih nogometašev je v sodnikovem dodatku poskrbel Rok Grašič, ki je dosegel še tretji zadetek v sezoni, med strelce pa se je vpisal še drugič zapored. Blejci so vpisali jubilejno deseto zmago v sezoni, še drugič letos so z 2:1 premagali Grosuplje. Do minimalne zmage so na gostovanju prišli tudi nogometaši Ivančne Gorice, ki so premagali kranjsko Savo. Edini zadetek je bil dosežen v 75. minuti srečanja, devetič v sezoni je bil uspešen Jernej Gvardjančič. Dolenjci so z novo zmago ohranili stik z Bledom, za katerim še naprej zaostajajo dve točki. 


Tudi v Zagorju je bil dosežen zgolj en zadetek, žoga je končala za hrbtom vratarja Šenčurja. Zasavci so do zmagovitega zadetka prišli v 14. minuti srečanja, edini strelec na srečanju je bil Denis Bašić. Gostje so srečanje zaključili z desetimi nogometaši na igrišču, saj je drugi opomin v sodnikovem dodatku prejel Kristian Rozman. Zagorjani so se z novo zmago točkovno poravnali z Grosupljem, ki zaseda tretje mesto na lestvici. Najvišjo zmago so slavili nogometaši Svobode, v ljubljanskem derbiju so s 4:1 ugnali Arne Tabor 69. Domače je v vodstvo popeljal kar gostujoči nogometaš Jošt Platiša, žogo je v 12. minuti poslal za hrbet svojega vratarja. Le tri minute kasneje je bil izid poravnan, saj je Gal Novak zadel v nasprotnikova vrata. Deset minut kasneje so gostje ostali z igralcem manj, izključen je bil Eni Nuhanovič, a kljub temu sta nasprotnika na odmor odšla z rezultatom 1:1. Svoboda je v nadaljevanju le izkoristila številčno prednost, kar tri zadetke je dosegel najboljši strelec lige, Aleksandar Đokić. Za novo vodstvo je najprej zadel v 60. minuti srečanja, še dvakrat pa v zadnjih desetih minutah, s čimer ostaja vodilni strelec lige, dosegel je dvanajst zadetkov. 

Nedeljski dvoboj se je končal z neodločenim rezultatom 2:2. Gostom je z dvema zadetkoma točko prinesel Nace Eržen. Komendo je v vodstvo popeljal Kristijan Kovačevič v 18. minuti, pred odhodom v slačilnice je izid poravnal Eržen. V nadaljevanju je strelec dveh zadetkov zadel tudi za vodstvo z 1:2, a je za izenačenje domačih v 84. minuti poskrbel Urban Baloh. Komenda je zadržala prednost treh točk pred Žirovci, ki so zbrali deset točk, tako kot Šenčur.

Rezultati 14. kroga 3. SNL – center:

Brinje Grosuplje – Bled Hirter 1:2
Strajnar 61’; Abdić 75’ (AG), Grašič 92’

Zagorje – Tinex Šenčur 1:0
Bašić 14’
RK: Rozman 92’ (Tinex Šenčur)

Svoboda Ljubljana – Arne Tabor 69 4:1
Platiša 12’ (AG), Đokić 60’, 84’, 87’; Novak 15’
RK: Nuhanovič 25’ (Arne Tabor 69)

Sava Kranj – Ivančna Gorica 0:1
Gvardjančič 78’

Komenda – Žiri 2:2

Kovačevič 18′, Baloh 84′; Eržen 44′, 64′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…