Na sporedu je 23. krog 3 SNL center, štirje dvoboji bodo odigrani v soboto, medtem ko bo Bled Svobodo gostil15. maja. Na vrhu še naprej ostajajo Blejci, v spodnjem delu je precej bolj zgoščeno, saj se za obstanek bori kar pet moštev. Zadnjeuvrščena Sava za šestouvrščeno ljubljansko Svobodo zaostaja vsega tri točke. 


Žirovci so morda nekoliko presenetljivo ugnali Grosuplje, vendar se jim na številnih tekmah, kljub dobri predstavi ni izšlo. Po zmagi so le prepustili zadnje mesto na lestvici in se točkovno poravnali s tokratnim nasprotnikom, Šenčurjem. Nogometaši Šenčurja so na zadnjem gostovanju na Bledu visoko izgubili, tokrat pa bodo imeli priložnost prvič v letošnji sezoni ugnati Žiri. Prvi dvoboj v Šenčurju je pripadel gostom, v Žireh pa sta se nasprotnika razšla z remijem. Pomembno srečanje bo odigrano v Kranju, kjer gostuje Komenda, ki je osvojila točko več od domačinov. Sava je na zadnjih štirih dvobojih osvojila po točko, Komenda pa na gostovanje prihaja po dveh porazih, premagala jih je Ivančna in Bled. V tej sezoni je zmaga vselej ostala doma, Kranjčani so slavili s 4:2, v Komendi so domačini zmagali s 3:1.

Boj za tretje mesto se bo odvil v Zagorju, kjer gostuje Grosuplje. Zasavci so z zmago v Ljubljani izkoristili spodrsljaj Dolenjcev in skočili na tretje mesto. Zagorje v spomladanskem delu še ni doživelo poraza, ob petih zmagah so še dvakrat remizirali. Grosuplje je v prejšnjem krogu doživelo prvi spomladanski poraz, na njihovi zelenici so jih ugnali nogometaši Žirov. Tudi med tema nasprotnikoma ni izrazitega favorit za zmago, zmagi sta sicer ostali v domačih rokah na dvobojih v tej sezoni, a veljajo Dolenjci kot precej neugoden nasprotnik tudi na gostovanjih. 

Večerni dvoboj bo znova odigran v Ivančni Gorici, gostoval bo ljubljanski Arne Tabor. Ivančna zaseda drugo mesto, za vodilnimi zaostajajo deset točk, vendar jim za ovratnik diha Zagorje, ki je osvojilo zgolj dve točki manj. Dolenjci imajo priložnost zmanjšati zaostanek, saj bo Bled svoj dvoboj odigral čez deset dni. Ljubljančani se v tem trenutku nahajajo v varni coni, na petem mestu, najbližji zasledovalec je osvojil osem točk manj.

Bled zanesljivo drvi k novemu naslovu prvaka 3 SNL center in dodatnim kvalifikacijam za 2 SNL. Srečanje 23. kroga bodo odigrali čez deset dni, nasproti pa jim bo stala ljubljanska Svoboda, ki je na zadnjih dveh srečanjih remizirala. Blejci so v letošnji sezoni doživeli le en poraz, na domačem igrišču so jih premagali Žirovci. Na obeh dvobojih je slavil Bled, doma je zmagal s 6:3, v Ljubljani pa z 0:2. Svoboda kljub šestemu mestu na prvenstveni lestvici potrebuje točke za obstanek. 

Tekme 23. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 17.00 Žiri – Tinex Šenčur

Sobota, 17.00 Sava Kranj – Komenda

Sobota, 17.00 Zagorje – Brinje Grosuplje

Sobota, 19.00 Ivančna Gorica – Arne Tabor 69

Sreda 15.5., 17.30 Bled Hirter – Svoboda Ljubljana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …