Po enajstih odigranih krogih 3. SNL center vodilni ostaja Bled, ki je doma vknjižil novo visoko zmago. Blejci so doma s 5:0 odpravili sosednjo Savo iz Kranja. Vodilno moštvo je v 16. minuti vodilo že z 2:0, strelca zadetkov sta bila Boštjan Gaberšček, v osmi minuti in Jure Križaj. Delo je domačim olajšal Darko Preradović, ki je v 45. minuti prejel drugi rumeni karton in moral zapustiti zelenico. V osmi minuti nadaljevanja je bil natančen Ladislav Stanko, s šestimi zadetki je najboljši strelec Blejcev. K visoki zmagi je z drugim zadetkom na srečanju prispeval Gaberšček, med strelce pa se je pred iztekom igralnega časa vpisal tudi Ermin Čamdžić. 


V Žireh je gostovala Svoboda, druga zmaga v sezoni pa je ostala v domačih rokah, še četrtič zapored pa Ljubljančani niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže. Domače je v vodstvo popeljal Jaka Bric Krolnik v 15. minuti. Zmago je v drugem polčasu potrdil Nace Eržen, v 68. minuti je četrti zadetek v sezoni. Žirovci so se Svobodi na sedmem mestu približali na vsega dve točki zaostanka. Ljubljanski Arne Tabor 69 je gostil Komendo, do zmage so z dvema zadetkoma prišli gostje. Komendo je v vodstvo popeljal Grega Marinšek v 22. minuti, po hitro izvedenem napadu. Domači so lovili izenačenje, zadetek pa so dosegli v 75. minuti, v kazenskem prostoru se je najbolje znašel Siniša Marinović. Le dve minuti kasneje je novo napako domače obrambe izkoristil Kristjan Kovačevič in zadel za drugo zmago Komende. 

Večernji dvoboj med Brinje Grosuplje in Zagorjem je pripadel domačemu moštvu. Za izzid polčasa je poskrbel Jaka Cimerman, ki je zadel v 30. minuti. Na nov zadetek je bilo potrebno počakati do 55. mintue, žogo je v gostujočo mrežo tokrat pospravil Nal Strajnar. Nekaj upanja za nove točke je gostom štiri minute kasneje vlil Anže Gorišek, ki je poskrbel za znižanje zaostanka na 2:1. Zmago Dolenjcev je mintuo pred koncem rednega igralnega časa potrdil Alexander Stožinič, ki je v igro vstopil štiri minute pred dosego zadetka. Z zmago je Grosuplje preskočilo Zasavce in ima pred njimi tri točke prednosti. 

Nedeljski dvoboj med Šenčurjem in Ivančno Gorico je pripadel gostom, slavili so z 1:3. Dolenjci so v 63. minuti vodili z 0:3. Dvakrat je v polno meril Tilen Kralj, z bele točke pa je bil uspešen Marko Šajn. Deveti poraz Šenčurja je z zadetkom v 69. minuti nekoliko ublažil Klavdij Šmid. Ivančna je zadržala drugo mesto na lestvici, medtem ko Šenčurjani ostajajo sami na dnu lestvice. 

Rezultati 11. kroga 3. SNL – center:

Bled Hirter – Sava Kranj 5:0

Gaberšček 8’, 74’, Križaj 16’, Stanko 53’, Čamdžić 87’

RK: Preradović 45’ (Sava Kranj)

Žiri – Svoboda Ljubljana 2:0

Bric Krolnik 15’, Eržen 68’

Arne Tabor 69 – Komenda 1:2

Marinović 75’; Marinšek 22’, Kovačevič 77’

RK: Simič 85’ (Arne Tabor 69)

Brinje Grosuplje – Zagorje 3:1

Cimerman 30’, Strajnar 55’, Stožinič 89’; Gorišek 59’

Tinex Šenčur – Ivančna Gorica 1:3

Šmid 69’; Kralj 20’, 63’, Šajn 36’ (11m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grosuplju tretjeligaš ugnal drugoligaša

Priprave in tekme so v polnem teku v vseh klubih na sončni strani Alp. V Grosuplju, kjer d…