Dvanajsti krog 3. SNL center je nekoliko razdrobljen, saj sta Sava in Šenčur dvoboj odigrala že v sredo. Danes so na sporedu trije dvoboji, v nedeljo pa se bosta pomerila še Komenda in Brinje Grosuplje.


Zasavci bodo po porazu v Grosupljem gostili Žirovce, ki so na zadnjih dveh srečanjih nepremagani. Zagorjani se nahajajo na četrtem mestu in so po zmagi v Žireh z 1:2, zmagoviti zadetek so dosegli tik pred koncem srečanja, tudi tokrat favoriti za zmago. Vendar se Žirovci ne predajajo v boju za obstanek in z nekaj sreče ob zaključkih srečanj, bi lahko imeli tudi kakšno točko več. Na zadnjih mestih se z devetimi osvojenimi točkami nahajajo Žiri, Šenčur in Komenda.

Vodilni Bled še naprej ostaja kot edino neporaženo moštvo, s sedmimi zmagami in štirimi remiji. Gostilo jih bo sedmouvrščeno moštvo, na prvem dvoboju na Bledu je Svoboda prejela kar šest zadetkov ob tem pa trikrat zadela. Ljubljančani so trenutno v varnem območju, a imajo pred zasledovalci na zadnjem mestu vsega dve točki prednosti. 

Večerno srečanje bo znova odigrano v Ivančni Gorici, kjer bodo gostovali ljubljanski nogometaši Arne Tabor 69. Ivančna se bori za vrh prvenstvene lestvice, za Blejci, ki so jih premagali v desetem krogu, zaostajajo vsega dve točki. Prvi medsebojni dvoboj letos je postregel kar sedem zadetkov, zmagali pa so Dolenjci, z dvema zadetkoma v zadnjih desetih minutah srečanja. 

Komenda in Grosuplje se bosta pomerila v nedeljo, domači se borijo za obstanek, medtem ko gostje s štirimi točkami zaostanka še zmeraj lahko upajo na preboj na sam vrh lestvice. Dolenjci na gostovanje prihajajo po pozitivnem nizu šestih tekem brez poraza, na gostovanjih so dvakrat remizirali in enkrat zmagali. V prejšnjem krogu je Komenda zabeležila drugo zmago v sezoni, z 1:2 so slavili v Ljubljani pri Arne Tabor 69.

Tekme 12. kroga 3. SNL – center:

Sava Kranj – Tinex Šenčur 3:4

Sobota, 14:00 Zagorje – Žiri

Sobota, 14:00 Svoboda Ljubljana – Bled Hirter

Sobota, 19:00 Ivančna Gorica – Arne Tabor 69

Nedelja, 14:00 Komenda – Brinje Grosuplje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …