Na zimski odmor odhajajo tudi nogometaši 3. SNL center, ki so z današnjo tekmo med Komendo in Savo iz Kranja zaključili 15. krog. Vodilni ostaja Bled, ki ima dve točki prednosti pred Ivančno Gorico in je kot edini ostal neporažen. Na desetm mestu so ostali Žirovci, ki za Šenčurjem zaostajajo eno točko.


V petek sta zadnji krog v jesenskem delu sezone odprla Šenčur in gostje iz Grosuplja. Dvoboj se je končal z delitvijo točk, oboji so dosegli po en zadetek. Šenčurjane je v vodstvo popeljal Klavdij Šmid, osem minut pred odhodom na odmor. Domača obramba ni zdržala vseh napadov Dolenjcev, zadetk so prejeli v 83. minuti, strelec izenačujočega zadetka je bil Matevž Fortin. Šenčur je v zadnji minuti ostal z igralcem manj na igrišču, po prekršku je bil izključen Adnan Hajdarević. Šenčur je zadnje mesto prepustil Žirem, s točko prednosti. 

Bled je z odliko opravil delo na domači zelenici, saj je žogo v mrežo Žirovcev pospravil kar petkrat. V prvem polčasu ni kazalo na veliko število zadetkov, saj je bil edini strelec v 21. minuti Ladislav Stanko. V peti minuti drugega dela je bil rezultat 2:0, zadetek je dosegel Ermin Čamdžić, ki je bil uspešen tudi v 74. minuti, ko je povišal na 4:0. Vmes je še drugič na srečanju zadel tudi Stanko, natančno je meril z bele točke. Končni rezultat je tri minute pred koncem postavil Anže Cankar, dosegel je tretji zadetek v sezoni. V Ljubljani je gostovalo Zagorje in doživelo poraz s 3:0. Vsi zadetki so bili doseženi v drugem polčasu, dvakrat je bil natančen Roman Gomboši, najprej v 49. minuti, nato pa znova petnajst minut kasneje, ko je postavil končni rezultat. Strelec drugega zadetka na srečanju je bil Dario Lovrec, uspešen je bil osmič v sezoni. Kljub porazu Zagorje zaseda mesto višje kot Arne Tabor, jesenski del so zaključili na četrtem mestu.

Znova je bil v Ivančni Gorici odigran večerni dvoboj, kjer je gostovala ljubljanska Svoboda. Pestro je bilo predvsem ob zaključku srečanja, saj so gostje lovili izenačenje, po zadetku Žige Anžlja, natančen je bil v enajsti minuti. Najboljši strelec lige Aleksandar Đokić je dosegel 13. zadetek v sezoni in pred iztekom rednega igralnega časa poskrbel za izenačenje. Ko je že kazalo, da si bosta nasprotnika razdelila po točko, je zmagoviti zadetek za domače dosegel Boris Vidović. Ivančna še naprej ostaja v boju za sam vrh lestvice, za Blejci še naprej zaostajajo dve točki.

Komenda je v nedeljskem srečanju v drugem polačsu strla odpor Save iz Kranja. Povedli so domači z zadetkom Grege Marinška v 30. minuti, le štiri minute kasneje je izzid polčasa postavil David Ivanuša. Domači so si zmago priigrali v zadnjih desetih minutah, najprej je za vodstvo z 2:1 zadel Anže Rožman, tik pred iztekom igralnega časa je zadel tudi Igor Žinič. Komenda je z zmago skočila na šesto mesto, medtem ko Sava zaseda osmo.

Rezultati 15. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur- Brinje Grosuplje 1:1
Šmid 37’; Fortin 83’
RK: Hajdarević 90’ (Brinje Grosuplje)

Bled Hirter – Žiri 5:0
Stanko 21’, 72’ (11m), Čamdžić 50’, 74’, Cankar 87’

Arne Tabor 69 – Zagorje 3:0
Gomboši 49’, 64’, Lovrec 59’

Ivančna Gorica – Svoboda Ljubljana 2:1
Anželj 11’, Vidović 92’; Đokić 90’

Komenda – Sava Kranj 3:1
Marinšek 30’, Rožman 81’, Žinič 89’; Ivanuša 34’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…