Na vrhu prvenstvene lestvice 3. SNL center se nahaja lanskoletni prvak z Bleda, vendar je v zgornjem domu precej izenačeno, saj četrtouvrščeno Zagorje zaostaja vsega štiri točke.


Tokrat so štirje dvoboji na sporedu v soboto, medtem ko se bosta Šenčur in Ivančna Gorica pomerila v nedeljo. Blejci kot edini neporaženi doma pričakujejo Savo iz Kranja, ki pa so na zadnjih dveh srečanjih iztržili po točko. Nazadnje so Kranjčani nad Bledom slavili pred tremi sezonami, vendar je bil dvoboj odigran na Stražišču. Prvi dvoboj v sezoni je pripadel Bledu, na gostovanju so slavili z 0:2, a so odpor Save uspeli streti pred koncem srečanja. Ob 15. uri se bo pričela tudi tekma med Žirmi in Svobode ter Arne Tabor 69, v Ljubljani pa bo gostovala Komenda. Žirovci stopnjujejo formo in so na zadnjih štirih srečanjih izgubili zgolj enkrat, tako da so v spodnjem delu s šestimi točkami izenačena tri moštva. Svoboda je na zadnjih treh tekmah iztržila po točko, končni rezultat pa je vsakič bil 0:0. Kljub temu imajo Ljubljančani trenutno najboljšega strelca lige, s sedmimi zadetki je najučinkovitejši Aleksandar Đokić. Arne Tabor 69 lovijo četrto zaporedno srečanje brez poraza, medtem ko je bila Komenda poražena s strani Šenčurja in Zagorja. Gostje se nahajajo na samem dnu lestvice, Ljubljančani pa s petnajstimi točkami lovijo vrh. V Komendi so Ljubljančani slavili z 0:4, hat-trick je dosegel Dario Lovrec. 

Ob 17. uri je na sporedu dvoboj kroga, Grosuplje bo doma gostilo Zasavce. Nasprotnika sta z osemnajstimi osvojenimi točkami poravnana na tretjem mestu. Z boljšo popotnico na srečanje prihajajo Grosupeljčani, ki na zadnjih petih tekmah ne poznajo poraza. V drugem krogu je zmaga ostala v rokah Zagorja, slavili so z 2:1. 

V nedeljskem dvoboju se bosta pomerila Šenčur in Ivančna Gorica. Gorenjci se pod vodstvom novega trenerja še zmeraj borijo za pomembne točke v boju za obstanek, saj se s šestimi točkami nahajajo na repu lestvice. Ivančna je v prejšnjem krogu doma izgubila proti Bledu in jim predala vrh lestvice. Odvisno od razpleta na Bledu, bi se z zmago Ivančna lahko znova vrnila na vodilni položaj.    

Tekme 9. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 15:00 Bled Hirter – Sava Kranj

Sobota, 15:00 Žiri – Svoboda Ljubljana

Sobota, 15:00 Arne Tabor 69 – Komenda

Sobota, 17:00 Brinje Grosuplje – Zagorje

Nedelja, 14:00 Tinex Šenčur – Ivančna Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolmin ugnal Izolo, Brda z desetico poslale Postojno ligo nižje, Šenčurju gorenjski derbi

Predzadnji krog letošnje tretjeligaške sezone zahodne skupine je bil eden najdaljših. Tekm…